Udsigt til arbejdsnedlæggelse udløser opråb fra pendlertalsmand

Den nye konflikt mellem DSB og de ansatte, bekymrer pendlertalsmand. Han opfordrer passagererne til at tænke i alternative transportformer til i morgen.

- Jeg har ikke oplevet en så tilfrosset i en situation som den, jeg hører om lige nu. Derfor vil gerne gøre opmærksom på, at de leger med kundernes tillid.

Sådan lyder udmeldingen fra kystbanens pendlertalsmand, Michael Randropp, efter DSB og Dansk Jernbaneforbund igen er blevet uenige.

En unavngiven pressemeddelelse har i den forbindelse varslet arbejdsnedlæggelse blandt DSB's personale mandag den 1. april. Det vil i så fald være en af efterhånden mange arbejdsnedlæggelser siden efteråret.

Ifølge Michael Randropp er konsekvenserne af usikkerheden for, om folk kan komme til og fra arbejde, næsten uoverskuelig.

- På sigt vil de her arbejdsnedlæggelser få flere passagerer til at forlade den kollektive togtrafik og skifte over til bil. Sker det, vil det vare meget længe, før passagerne kommer tilbage. Og det vil jo så betyde faldende indtægter hos DSB og dermed færre job til de ansatte, siger Michael Randropp til TV 2 Lorry.

Michael Randropp understreger, at pendlerforeningen ikke ønsker at blande sig i de politiske eller interne konflikter mellem DSB’s personale og DSB’s ledelse. Men man opfodrer alligevel parterne til at få konflikten løst.

- Det er som om, de ikke kommer nogen vegne, men at det eskalerer mere og mere. Måske er man nødt til at få nogle andre med ind i forhandlingslokalet, så der kan komme noget ny energi og nogle nye tanker ind i forhandlingerne, siger Michael Randropp.

Pendlere opfordres til at tænke i alternativer

Han anbefaler pendlerne til at tænke i alternativer transportmuligheder til i morgen, så de kan komme på arbejde til tiden.

- Vi ved ikke, hvornår det rammer. Men hvis det sker, vil man, i så fald man allerede sidder i tog, blive kørt ind til den nærmeste station. Det vil jo så give en del trængsel i forhold til busserne ved stationerne, så det skal man forberede sig på, siger Michael Randropp, der selv har valgt at tage bilen i morgen.

- Jeg har personligt oplevet hele tre gange i løbet af de sidste måneder, at mit tog er stoppet på grund af arbejdsnedlæggelse undervejs. Så i morgen bliver det altså bilen, siger han.

Det fremgik tidligere af artiklen, at det var Dansk Jernbaneforbund, som havde varslet arbejdsnedlæggelse. Men det står enndu uklart, da arbejdsnedlæggelsen er blevet varslet i en anonym pressemeddelelse. Oplysningen er derfor blevet korrigeret i artiklen. 

OVERBLIK: Her er konflikten mellem DSB og de ansatte

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere