Udsigt til arbejdsnedlæggelse udløser opråb fra pendlertalsmand

Den nye konflikt mellem DSB og de ansatte, bekymrer pendlertalsmand. Han opfordrer passagererne til at tænke i alternative transportformer til i morgen.

- Jeg har ikke oplevet en så tilfrosset i en situation som den, jeg hører om lige nu. Derfor vil gerne gøre opmærksom på, at de leger med kundernes tillid.

Sådan lyder udmeldingen fra kystbanens pendlertalsmand, Michael Randropp, efter DSB og Dansk Jernbaneforbund igen er blevet uenige.

En unavngiven pressemeddelelse har i den forbindelse varslet arbejdsnedlæggelse blandt DSB's personale mandag den 1. april. Det vil i så fald være en af efterhånden mange arbejdsnedlæggelser siden efteråret.

Ifølge Michael Randropp er konsekvenserne af usikkerheden for, om folk kan komme til og fra arbejde, næsten uoverskuelig.

- På sigt vil de her arbejdsnedlæggelser få flere passagerer til at forlade den kollektive togtrafik og skifte over til bil. Sker det, vil det vare meget længe, før passagerne kommer tilbage. Og det vil jo så betyde faldende indtægter hos DSB og dermed færre job til de ansatte, siger Michael Randropp til TV 2 Lorry.

Michael Randropp understreger, at pendlerforeningen ikke ønsker at blande sig i de politiske eller interne konflikter mellem DSB’s personale og DSB’s ledelse. Men man opfodrer alligevel parterne til at få konflikten løst.

- Det er som om, de ikke kommer nogen vegne, men at det eskalerer mere og mere. Måske er man nødt til at få nogle andre med ind i forhandlingslokalet, så der kan komme noget ny energi og nogle nye tanker ind i forhandlingerne, siger Michael Randropp.

Pendlere opfordres til at tænke i alternativer

Han anbefaler pendlerne til at tænke i alternativer transportmuligheder til i morgen, så de kan komme på arbejde til tiden.

- Vi ved ikke, hvornår det rammer. Men hvis det sker, vil man, i så fald man allerede sidder i tog, blive kørt ind til den nærmeste station. Det vil jo så give en del trængsel i forhold til busserne ved stationerne, så det skal man forberede sig på, siger Michael Randropp, der selv har valgt at tage bilen i morgen.

- Jeg har personligt oplevet hele tre gange i løbet af de sidste måneder, at mit tog er stoppet på grund af arbejdsnedlæggelse undervejs. Så i morgen bliver det altså bilen, siger han.

Det fremgik tidligere af artiklen, at det var Dansk Jernbaneforbund, som havde varslet arbejdsnedlæggelse. Men det står enndu uklart, da arbejdsnedlæggelsen er blevet varslet i en anonym pressemeddelelse. Oplysningen er derfor blevet korrigeret i artiklen. 

OVERBLIK: Her er konflikten mellem DSB og de ansatte

Siden DSB i 2017 meldte sig ind i Dansk Industri, har der været flere arbejdsnedlæggelser blandt de ansatte.

 

En unavngiven pressemeddelelse har varslet arbejdsnedlæggelse blandt DSB's personale mandag 1. april.

 

Her kan du få et overblik over konflikten mellem DSB og de ansatte.

 

  • I 2017 meldte DSB sig ind i Dansk Industri og opsagde alle eksisterende overenskomster med deres ansatte.
     
  • I november 2018 førte uenigheder om nye overenskomster til flere arbejdsnedlæggelser og aflyste togafgange.
     
  • I slutningen af samme måned lovede DSB og Dansk Jernbaneforbund at begrave stridsøksen.
     
  • Men nu ser det svært ud, siger formand for Dansk Jernbaneforbund Henrik Horup til TV2.dk:

    - Vi kommer ikke videre i forhandlingerne lige nu. De er afbrudt. Jeg er af den overbevisning, at der skal andre spillere på banen, før vi kan komme videre, sagde han 30. marts 2019 til tv-stationen.
     
  • Dansk Jernbaneforbund holdt lørdag 30. marts 2019 et møde med Dansk Arbejdsgiverforening.
     
  • Mødet blev hasteindkaldt af DSB, efter at Ekstra Bladet fredag 29. marts 2019 omtalte en pressemeddelelse, angiveligt fra ansatte i DSB, som varsler arbejdsnedlæggelse mandag 1. april i tidsrummet klokken 04.00 til klokken 15.
     
  • Efter mødet har forbundet meldt ud på dets hjemmeside, at man "hverken har opfordret til eller står bag ved en eventuel overenskomststridig arbejdsnedlæggelse den 1. april 2019".
     
  • Forbundet understreger, at der "ikke må forekomme overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og at medlemmerne skal holde arbejdet normaliseret den 1. april 2019".
     
  • DSB meddeler søndag 31. marts, at man som udgangspunkt regner med, at togene kører som normalt mandag 1. april, men at man som togrejsende bør tjekke Rejseplanen eller DSB's hjemmeside en ekstra gang.

 

Kilder: Ritzau, TV2.dk, Dansk Jernbaneforbund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik