Udlejningsguide skal skaffe flere studenterboliger

Er du studerende, og mangler du et sted at bo inden studiestart, så er hjælpen måske på vej.

En ny guide fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, skal gøre det lettere at udleje værelser, skriver DR København.

Og det vil forhåbentlig betyde, at studerende i eksempelvis hovedstaden, får nemmere ved at finde en bolig.

- Ved at gøre det mere overskueligt at leje værelser ud, håber jeg, at flere vil leje værelser ud til studerende - i forbindelse med studiestart har vi blandt andet i København et flaskehalsproblem, lyder det fra By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen til DR København.

Han tør dog ikke gisne om hvor man flere studenterboliger guiden vil give.

Hos Danske studerendes fællesråd, modtager formand Jakob Rugaard guiden noget lunkent.

- Det kan da hjælpe på at undgå misforståelser i de regler, som for nogle udlejere kan virke forvirrende, men jeg tror ikke guiden vil rykke det store ved den store boligmangel, der især er i København, siger han til DR København.

Han mener at det kun er etablering af flere billige boliger fra kommunernes side, der kan afhjælpe problemet. Samtidig opfordrer han landspolitikerne til at gøre det lettere for kommunerne at kunne bygge boligerne.

I den anden store studieby Aarhus, har man allerede forsøgt at imødekomme boligmanglen. Her har Studenterrådet ved Aarhus Universitet lanceret studentcouch.dk. En side, hvor husvilde studerende kan låne en sofa, af en medstuderende.

Den nye udlejningsguide fra By, Bolig og Landdistriktsministerit kan findes online på ministeriets hjemmeside, og opridser altså reglerne for udlejning af værelser på en mere overskuelig vis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik