Udlejer du din bolig på Airbnb i ferien? Husk at tjekke, om du må

Airbnb er en god måde at tjene penge på, mens man alligevel er udenbys. Man skal dog sikre sig, at man har lov til at udleje – ellers kan man selv blive boligløs.

Hvis du udlejer din bolig på korttidsudlejningstjenester som Aibnb i sommerferiemånederne, så står du langt fra ene med den idé.

Flere end 500.000 gæster overnatter hvert år i en Airbnb-lejlighed alene i København.

Dermed er der flere senge på Airbnb, end der er på samtlige hoteller i hele Danmark, anslår Ejendom Danmark, der er en erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af ejendomme.

Men inden man slår sin lejlighed op på boligtjenesten og booker ferien sydpå, så bør man dog lige tjekke, om man rent faktisk har lov til at udleje – for ellers kan man selv risikere at blive boligløs.

Som tommelfingerregel har man altid lov til at korttidsudleje, hvis man selv ejer boligen – med mindre man er en del af en ejerforening, der har vedtaget forbud mod det.

Bor man til leje – for eksempel i et boligselskab eller hos en privat udlejer – ser situationen dog anderledes ud.

- Ønsker en beboer i en lejebolig at udleje via eksempelvis Airbnb, kræver det altid udlejers accept. Giver udlejer ikke grønt lys, eller får lejer ikke søgt om tilladelse, så er udlejning altid ulovligt.

- Konsekvensen kan være ophævelse af lejemålet, siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i EjendomDanmark i en pressemeddelelse.

I de fleste andelsboligforeninger er korttidsudlejning som Airbnb ikke tilladt.

Det kan enten skyldes, at foreningen ikke har taget stilling til spørgsmålet, men også at det i vedtægterne er bestemt som ikke tilladt. I nogle foreninger er det dog tilladt.

Derfor er det vigtigt, at man læser boligforeningens vedtægter grundigt, inden man slår sin bolig op på udlejningstjenesten, påpeger Jannick Nytoft.

Ejendom Danmark er fortalere for et loft, der begrænser udlejningen på tjenesten yderligere.

De seneste tal fra VisitDanmark viser, at der i 2018 var over en million Airbnb-gæster i Danmark.

I starten af året trådte en ny lovgivning for korttidsudlejning i kraft.

Den såkaldte Airbnb-lov dikterer, at man maksimalt må udleje sin private bolig ud 70 dage om året, men det er betinget af, at man udlejer den gennem et bureau som for eksempel Airbnb, der automatisk indberetter lejeindtægterne til Skat.

Med de nye regler er de første 28.000 tjente kroner skattefri, mens alt derover beskattes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik