Udlejede fritidshuse under lup

Landets sommerhusejere bliver i øjeblikket set grundigt efter i sømmene af Naturstyrelsen, der undersøger, om udlejning sker i overensstemmelse med loven. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Reglerne kræver i udgangspunktet, at man som privat ejer af et sommerhus selv skal benytte huset med jævne mellemrum for at kunne udleje det. Naturstyrelsen tjekker løbende og laver omfattende kontroller med nogle års mellemrum. Sidste gang var i 2011, da flere tusinde sager blev trawlet igennem.

- Ved tilsynet i 2011 kiggede vi på cirka 3000 forskellige sager på baggrund af det datagrundlag, vi fik fra Skat. Langt størstedelen var der ikke noget i, eller også fik vi en dialog med ejeren om lovliggørelse, siger kontorchef Christina Hovmand fra Naturstyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.

Men der er også sager, hvor man ikke kan tale sig til rette. Ved den seneste kontrol var der omkring 50 sager, som endte i politianmeldelser, heraf seks i Nordsjælland.

Naturstyrelsen ser nærmere på personer, der har flere sommerhuse og sammenligner med oplysninger fra Skat med hensyn til lejeindtægten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere