Udenlandske hjemløse hentes ind i varmen

En række danske og udenlandske hjemløse slipper alligevel for at gå en hård vinter i møde.

Information erfarer, at SRSF-regeringen og Enhedslisten under finanslovforhandlingerne - som en del af en kommende social pakke - er blevet enige om at bevillige 7,4 millioner kroner til Natcaféen for hjemløse på Nørrebro.

Natcaféen, som siden 1995 har tilbudt nattely til hovedstadens hjemløse, stod ellers til lukning den 1. januar 2013. Årsag: Dansk Folkeparti har blokeret for, at Natcaféen fortsat får penge fra den såkaldte satspulje, fordi den også byder udenlandske hjemløse indenfor i varmen.

Enhedslistens retspolitiske ordfører, Pernille Skipper, er tilfreds med, at Nacaféens fremtid nu ser ud til at blive sikret foreløbig to år frem. Det koster årligt 3,7 millioner at drive Natcafèen, som er et kombineret sove- og opholdssted.

»Det er jo noget, som ligger Enhedslisten rigtig meget på sinde. Vi kan ikke leve med, at mennesker skal overnatte udenfor i frostvejr - hvilket de kan dø af - uanset om de har lovligt ophold eller ej. Som velfærdssamfund kan vi ikke acceptere, at mennesker bliver overladt til dem selv på gaderne i frostvejr. Derfor må vi redde Natcafeen, så det er noget vi forhandler om,« siger Pernille Skipper til Information.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere