Udbuddet af Københavns multiarena skal gå om

Udbuddet af den nye multiarena i Ørestad, Copenhagen Arena, skal gå om, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Selskabet bag arenaen, Arena CPHX, har besluttet at ændre udbudsformen og annullere de indkome bud. I stedet for et udbud i totalentreprise bliver arbejdet delt op i flere udbud af stor- og fagentrepriser.

Adm. direktør i Arena CPHX Claus Wiegand Larsen lægger ikke skjul på, at det er økonomien, der får bygherren til at ændre udbudsformen. Man regner med at kunne bygge billigere.

- Det er udtryk for godt købmandskab, at vi ændrer udbudsformen, siger han.

Anlægsselskabet fik i forbindelse med prækvalifikation og udbud i totalentreprise i efteråret 2012 blot tre tilbud. Af disse var det kun de to, der overholdt EU-standardbetingelserne og afgav konditionsmæssige tilbud.

Det drejer sig om NCC Construction Danmark A/S og et joint venture bestående af E. Pihl & Søn A/S og hollandske BAM Utiliteitsbouw.

Efterfølgende har bygherren været i dialog med de to tilbudsgivere om deres endelige tilbud.

- På den baggrund vurderer vi, at Copenhagen Arena samlet set vil blive et bedre produkt, hvis udbudsformen ændres. Vi har ikke kunnet blive enige med tilbudsgiverne om en pris, der er i overensstemmelse med vores budget. Vi ved, at det koster, når totalentreprenøren påtager sig et større økonomisk ansvar, men vi har ikke kunnet blive enige om, hvad dette ansvar skal koste, siger Claus Wiegand Larsen.

Han vil ikke sætte beløb på, hvad der skiller parterne, og hvad bygherren forventer at spare ved at ændre udbudsform. Han slår imidlertid fast, at man forventer at holde budgettet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere