Udboret gaspistol giver streng fængselsdom

Retten i Glostrup sender en 23-årig mand fra Hvidovre i fængsel i halvandet år for grov våbenbesiddelse.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Siden den 24. maj har en 23-årig mand fra Hvidovre siddet bag tremmer. Og nu må han indstille sig på at forlænge sit ophold i fængslet.
Onsdag idømte Retten i Glostrup nemlig manden halvandet års ubetinget fængsel for at have haft en udboret gaspistol.
I straffen indgår desuden en reststraf fra en dom for vold og afpresning. Manden blev prøveløsladt i den sag tilbage i marts.
- Dommen sender et signal om, at der bliver slået hårdt ned på personfarlig kriminalitet, siger politiadvokat Ole Weikop fra Københavns Vestegns Politi.
Våbnet blev fundet under en ransagning af mandens hjem tilbage i maj. Det lå oven på et skab, og Retten vurderede, at våbnet var så farligt og lå så tilgængeligt, at forseelsen falder ind under straffelovens strenge våbenparagraf.
Retten lagde ved strafudmålingen desuden vægt på, at den 23-årige tidligere er dømt for kriminalitet af samme skuffe.
En gaspistol kan normal ikke affyre projektiler. Men udboringen gør, at den 23-åriges våben fungerede som en almindelig kaliber .22-pistol.
Dog var pistolen ikke funktionel, da politiet fandt den, fordi en patron havde sat sig fast i pistolen. Men det hjalp ikke den 23-årige i retten.
Den dømte har nu mulighed for at anke dommen til Østre Landsret, men han har ifølge Københavns Vestegns Politi endnu ikke taget stilling til det spørgsmål.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik