Ud med valgbestyrelse

4 ud af 5 menighedsråd i Roskilde Stift opfordrer nu valgbestyrelsen bag det kaotiske bispevalg til at gå af. I hvert fald har 4 ud af 5 distiktsforeninger for menighedsråd i Stiftet opfordret valgbestyrelsens tre medlemmer til at træde tilbage, oplyser DR Sjælland.

- Tilliden til den nuværende valgbestyrelse er væk. Valgafviklingen var kaotisk, informationsniveauet har været mangelfuld og samtidig er der rejst tvivl om, hvorvidt valgbestyrelsen har været partisk. Detfor bør de tre medlemmer af valgbestyrelsen trække sig, siger formanden for distriktsudvalget af menighedsrådsmedlemmer i Kalundborg Provsti, Bodil Therkildsen.
Udover Kalundborg har også Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde Provstier,Nordvestsjælland samt Syd- og Østsjælland samt Møn tilsluttet sig protesten mod valgbestyrelsen. Skrivelsen er sendt til Folketingets Kirkeudvalg samt stiftsadministrationen og samtlige provster i Roskilde Stift.
Distriktsforeningerne er en fælles paraplyorganisation for menighedsrådsmedlemmer. Omvalget begynder onsdag, hvor der udsendes nye stemmesedler til præster og menighedsråd i skiftet, som har indtil den 27. februar til påny at afgive deres stemme.
Formanden for valgbestyrelsen Poul Nielsen, siger til DR Sjælland at valgbestyrelsen i løbet af i dag afgør, om man vil gå af: - Det er jo ikke den samme kreds, der har peget på os, som nu opfordrer os til at gå af. Jeg føler jeg har en opgave, jeg skal gøre færdig, siger Poul Nielsen. Han henviser til at de enkelte medlemmer af valgbestyrelsen hver især afgør, om de vil fortsætte trods kritikken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere