To ud af tre overvejer at benytte Airbnb

Eksplosiv udvikling i antallet af Airbnb-overnatninger i Danmark - og de fleste danskere, særligt unge, bruger gerne tjenesten, viser undersøgelse.

De senere år er antallet af Airbnb-overnatninger i Danmark steget eksplosivt, og blandt de unge overvejer flere end tre ud af fire at indkvartere sig privat på næste rejse.

Det viser en ny undersøgelse fra HORESTA i samarbejde med Danmarks Statistik. 

Her svarede godt 78 procent af de adspurgte i aldersgruppen 16-29 år  ’ja’ eller ’måske’ til, hvorvidt de kunne finde på at benytte tjenester som Airbnb i forbindelse med deres næste ferie eller forretningsrejse.  

Samlet svarede små 63 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de godt kunne finde på at indkvartere sig privat på næste rejse. 

Ifølge HORESTA er Airbnb er med til styrke turismeerhvervet, men organisationen pointerer, at platformsøkonomien har en kommerciel størrelse, hvor den kræver regulering.

- Den store politiske opgave er at sørge for, at vi ikke får et ureguleret marked med risiko for sort økonomi. Her kunne de danske politikere passende kigge mod udlandet, hvor man flere steder er langt foran Danmark på dette område, siger Kirsten Munch, politisk chef i HORESTA, og fortsætter:

- Undersøgelsens resultater bekræfter os i, at platformsøkonomien er ikke en uskyldig udveksling af småtjenester. Det er en kæmpe forretning, der for længst har etableret sig i størstedelen af de rejsendes planlægningsrutiner. 

12,4 procent af undersøgelsens adspurgte har allerede overnattet et sted, som er blevet formidlet gennem en udlejningsplatform for privat indkvartering.

Undersøgelsen viser desuden, at 2,3 procent af de adspurgte selv har udlejet deres bolig gennem de nye platforme i 2015.

Det er især københavnerne, der trækker dette tal op. Her er det mere end 5,0 pct., der har tjent penge på, at bruge de nye udlejningsplatforme.

Flere end 400.000 rejsende brugte Airbnb til deres ferie eller forretningsrejse i Danmark i 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere