Uber kan betyde ændringer i Taxaloven

Transportministeren vil nu se på, om der er behov for ændringer i taxaloven efter den app-baserede kørselstjeneste Uber har gjort sit indtog i Danmark.

Der er behov for en ny og moderniseret taxilovgivning. Det ønske har en række brancheorganisationer rejst overfor transportminister Hans Christian Schmidt (V), der nu vil drøfte muligheden for en ændring af taxaloven med Folketingets transportordførere.

- Jeg vil nu tage en snak med ordførerne, og så skal vi overveje, hvordan der kan sættes en hensigtsmæssig proces i gang i forhold til at ændre reguleringen, skriver transportministeren via sin presseafdeling til DR Nyheder.

Både taxibranchen og amerikanske Uber, der kom til Danmark sidste år i november, har efterlyst en mere moderne taxilovgivning efter Ubers kontroversielle indtog i Danmark. I København er der omkring 1.000 Uber-chauffører i øjeblikket.

Tidligere mandag kom det blandt andet frem, at Københavns Politi har indledt en sag mod tre Uber-chauffører. De er sigtet for piratkørsel via mobilappen Uber, som fungerer ved at personer kan bestille en tur via appen.

Se indslaget: Politiet sigter tre Uber-chauffører

Derfor er transportministeren også tilfreds med at have fået indspark fra branchen, skriver han i sit svar til DR Nyheder.

- Jeg er altid glad for at få input fra organisationer, der sidder med den direkte kontakt til dem, der har erfaringen med at udøve erhvervet.

- De ved, hvordan det er at drive en forretning, hvilke barrierer de støder på, og hvordan de synes, det fungerer i forhold til kunderne, skriver transportministeren.

Hans Christian Schmidt nævner dog ikke i sit svar, hvorvidt en ny lovgivning på området vil komme til gavn for Uber eller ej.

- Uber kan jeg ikke udtale mig om, da virksomheden er meldt til politiet, skriver ministeren. Det er endnu uvist, hvornår den første sag mod en Uber-chauffør kan komme for retten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere