Tyven gemmer sig bag stjålne nummerplader

Kriminelle er blevet mere bevidste om at skjule sig bag stjålne nummerplader. Men selv om antallet af stjålne nummerplader i Nordsjælland stiger med raketfart, afviser Skat, at der er behov for at følge politiets håb om at stramme lovgivningen om, hvordan man fastgører sin nummerplade på bilen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I 2009 blev der stjålet 1557 nummerplader fra biler i Nordsjælland. I 2010 var tallet steget til 2067. Det svarer til en stigning på 33 procent. Og i år tegner antallet til at blive endnu højre. Politiets opgørelse viser, at der frem til den 31. september i år er stjålet 1960 nummerplader.

For politiet handler tyverier af nummerplader ikke alene om, at bilejerne mister deres plader. Det handler nok så meget om, at tyvene i stigende grad bruger de stjålne nummerplader til at gemme sig bag, når de begår kriminalitet.
- Vores mistanke er, at det er en nem måde at skjule sig for politiet på. Gerningsmændene er blevet mere bevidste om at forhindre identifikation og gør så meget som muligt for at undgå at blive straffet.

Her er det en nem mulighed at skifte nummerpladerne, siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.
På den måde vanskeliggør de stjålne nummerplader politiets efterforskning.

Der findes dog metoder, som kan gøre det meget sværere for tyvene at vriste nummerpladen af bilen. Man kan lime nummerpladen fast og benytte særlige skruer og klipserammer. Men dette er frivilligt for bilisten.

Hos Rigspolitiet har man rejst problemet over for Skat, som har ansvaret for nummerplader. Men Skat synes ikke, at det er en god idé at gøre det til et lovkrav, at nummerpladerne skal fastgøres.
- Det er ikke et politisk ønske. Hvis bilejerne vælger ikke at bruge de muligheder, der er, udsætter de sig for risikoen for at tabe nummerpladerne eller få dem stjålet. Men direkte at gå ind og lovgive om det, synes vi ikke er en god idé. Det er et spørgsmål om, hvor regelbundne vi skal være og hvor langt ned i petitesser, man skal gå, siger kontorchef i Skats motorafdeling, Bjarne Larsen.

Han peger på, at det desuden vil være vanskeligt at fastsætte en straf, hvis bilisterne overtræder loven og undlader at sikre nummerpladen.

På landsplan stjæles der årligt cirka 20.000 nummerplader. Et tal, der har ligget stabilt de sidste år, oplyser Skat. Folketingets skatteudvalg diskuterede fastgørelse af nummerplader i foråret, uden at det har ført til en ændring af loven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere