Tyve havde supermarked med tyvekoster

Politiet har anholdt fem personer af serbisk oprindelse for omfattende butikstyverier. Tyvekosterne blev opbevaret på et værelse i Auderød Asylcenter. De fem vil fredag blive krævet fængslet i grundlovsforhør

- Tyverierne er foregået på den måde, at de fem har indfundet sig i forretningerne, hvorefter de i forening og "godt samarbejde" formåede at stjæle adskillige varer, fortæller politikommissær Michael Sørensen i en mail til Ritzau.

Det er blandt andet gået ud over forretninger i Bagsværd, Holbæk, Ramløse, Helsinge og Brønshøj, og der et tale om alle slags varer som parfume, toiletartikler, chokolade, kød og så videre.

Et enkelt tyveri mod Netto i Bagsværd udviklede sig til røveri, da gerningsmændene slog butiksbestyreren i ansigtet med knytnæve for at slippe væk med tyvekosterne.

Desuden har de ved hjælp af dokumentfalsk fået indregistreret to personbiler, ligesom de mistænkes for en stribe benzintyverier i Nordsjælland.

To af de fem blev anholdt i en lejlighed i Frederiksværk, mens de sidste tre blev anholdt i det nærliggende asylcenter Avderød.

Under ransagning af de anholdtes værelser i Avderød-lejren fandt politiet en del tyvekoster i form af købmandsvarer, men langt de fleste blev fundet i lejligheden i Frederiksværk.

- Lejlighedens lukkede altan var da også indrettet som et "mini supermarked" med blandt andet indkøbsposer, regnskab, penge med videre, fortæller Michael Sørensen.

De fem anholdte vil fredag blive fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling.