TV-vært og journalister dumpet af vælgerne

TV-værten Mette Reissmann opnåede ikke genvalg og journalisterne David Trads og Anna Libak fik aldrig chancen for at blive en del af de 175 politikere, som skal sidde i Folketinget.

Én gang inde er langt fra altid inde.

Det må en del politikere nok engang sande, efter de sidste stemmer fra folketingsvalget onsdag er blevet endeligt optalt.

For Mette Reissmann fra Socialdemokratiet er det den bitre pille, som nu skal sluges ovenpå valget.

Politikeren, der siden 2011 har siddet i Folketinget, opnåede endda det højeste personlige antal stemmer ved dette års folketingsvalg, hvor 3.603 stemmere fra Københavns storkreds satte sit kryds ved den tidligere TV-vært.

Færre stemte socialdemokratisk i København

Den primære årsag til at der ikke blev en plads i folketingsgruppen til Mette Reissmann skal findes internt hos Socialdemokratiet, hvor der nu skal ledes efter en årsag til det 5 procent stemmefald, som partiet har fået i storkredsen.

Fem procent færre stemmer i storkredsen betyder nemlig tre og ikke fire mandater i storkredsen, og da Mette Reissmanns fik fjerde flest stemmer, må den kendte TV-vært fra Luksusfælden nu se sig om efter et nyt arbejde.

Venstre-profil og journalist i Nordsjælland tabte marginalt

I Nordsjællands storkreds lykkes det heller ikke for journalisten Anna Libak, der stillede op for Venstre, at sikre sig en plads i folketinget.

quote Jeg tabte med anstand. Der var to ministre og en anden politiker med erfaring.

Anna Libak, Venstres folketingskandidat i Nordsjællands storkreds

Politikeren har gennem valget repræsenteret højrefløjen i Venstre, og har tidligere udtalt, at hende og Hans Andersen, der også stiller op i storkredsen, aldrig kæmpede om de samme personlige stemmer.

Alligevel ærgrer hun sig over udfaldet, hvor hun missede en plads på Christiansborg med blot 145 stemmer til forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

- Jeg tabte med anstand. Der var to ministre og en anden politiker med erfaring. Jeg er ked af at tabe, men de er dygtige mennesker, og de fortjener at komme ind, siger Anna Libak.

Genopstiller ikke

Hun siger nu til TV 2 Lorry, at hun opgiver at stille op igen.

- Jeg prøver ikke igen næste gang. Jeg har ikke mistet troen på det politiske system, men det skyldes min høje alder. Jeg er fyldt 50, og nu har jeg givet det en chance, siger Anna Libak.

Hun har ikke nogen "fuld, fed og færdig plan for fremtiden", men vil fortsætte med at skrive bøger og artikler, siger hun til TV 2 Lorry.

Forfatter og journalist fik aldrig chancen

I Nordsjællands Storkreds blev det heller ikke til en plads i folketinget for forfatter og journalist David Trads, som for første gang stillede op til folketinget ved dette valg for partiet Socialdemokratiet.

Her var det dog ikke mandaterne, der manglede i Nordsjællands Storkreds, hvor han stillede op.

I stedet opnåede den garvede journalist ganske enkelt ikke nok personlige stemmer til for alvor at blive kandidat til en stol i folketinget.

Som den blot femte bedste på listen af syv opstillere for Socialdemokratiet i Nordsjællands storkreds, fik David Trads kun 2.779 personlige stemmer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere