TV 2 Lorry prises af stor international tv-medieforening

Juryen for CIRCOM’s prisuddeling roser TV 2 Lorrys nye nyhedsudsendelse.

I forbindelse med CIRCOM’s årlige konference for regionale tv-medier i Europa uddeles en række priser inden for forskellige kategorier. Ud over selve vinderen af kategorien udpeges også en såkaldt ”commended”, altså en produktion eller et format, som juryen også vil fremhæve og anbefale.

TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse der vises klokken 19:30 hver aften, er netop blevet fremhævet som ”commended” i kategorien ”News Programme”, og det glæder TV 2 Lorrys direktør Morten Kjær Petersen.

quote Den her anerkendelse betyder meget for os som samlet flok på TV 2 Lorry

Morten Kjær Petersen, TV 2 Lorrys direktør

- Den her anerkendelse betyder meget for os som samlet flok på TV 2 Lorry. Vi har arbejdet for at redefinere måden, vi formidler nyheder på, og det er dejligt, at det arbejde bliver anerkendt. Det giver energi til at fortsætte, siger han.

CIRCOM står for ”International Cooperative for Research and Action on the Field of Communication” og er et samarbejde på tværs af regionale tv-medier i Europa.

Foreningens mål er bl.a. at dele information om audiovisuelle udviklinger i Europa, at øge programudveksling og generelt samarbejde mellem de regionale tv-medier.

Direktør overrasket om anerkendelsen

TV 2 Lorrys direktør havde ikke regnet med, at nyhedsudsendelsen ville blive rost af juryen. Og det er der en ganske særlig grund til.

- Det her er jo en branchepris, og vi er i gang med at ændre på vedtagne dogmer i medieverden. Det plejer at udløse mere skepsis end roser. Derfor er jeg overrasket over, at de anerkender udsendelsen og kan se potentialet, forklarer Morten Kjær Petersen.

quote Vi er hele tiden i bevægelse og fornyer vores udsendelse

Morten Kjær Petersen, TV 2 Lorrys direktør

Den 3. december 2018 gik TV 2 Lorry over til en ny måde at fortælle tv-nyheder på. Det klassiske tv-studie med en studievært blev byttet ud med et reformeret format, hvor der tages højde for seernes forbrugsmønstre, og hvor journalisten er mere synlig og mere til stede, der hvor tingene sker.

At redefinere en gammel tv-tradition tager tid, og derfor er TV 2 Lorry ifølge direktøren i en stadig proces, hvor udsendelsen hele tiden udvikles.

- Vi er hele tiden i bevægelse og fornyer vores udsendelse. Vi har ikke selv sat det endelige punktum for udviklingen af vores format. Det er derfor rigtig fedt, at CIRCOM anerkender formatet, før det overhovedet er færdigt, siger Morten Kjær Petersen og tilføjer, at han er i tvivl om, hvorvidt der nogensinde kan sættes et endeligt punktum ved den slags proces.   

quote Tv-nyheder har lignet sig selv altid, men verden har ændret sig rigtig meget

Morten Kjær Petersen, TV 2 Lorrys direktør

Priserne vil blive overrakt i forbindelse med CIRCOM’s konference i Serbien den 30. maj 2019.

Hvorfor udvikle formatet?

Grunden til at TV 2 Lorry har fået nyt format er ifølge Morten Kjær Petersen, at TV 2 Lorry skal være vigtig for borgerne. Derfor er der også behov for udvikling. 

- Tv-nyheder har lignet sig selv altid, men verden har ændret sig rigtig meget. Det samme har forbrugsmønstre. Derfor er vi nødt til at lave et produkt, der passer til den nye virkelighed og seernes nye forbrugsmønstre. Vi måtte simpelthen viske tavlen ren og gå i gang med noget nyt, oplyser TV 2 Lorrys direktør.

TV 2 Lorry vandt også CIRCOM’s pris for sin nyhedsudsendelse og brugerinvolvering i 2017

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere