TV 2 Lorry og Nikolaj Coster-Waldau misbrugt i falsk reklame

Skuespilleren og TV 2 Lorry er blevet misbrugt i en falsk reklame på nettet.

Der florerer i øjeblikket en reklame på nettet med et billede af den kendte skuespiller Nikolaj Coster-Waldau, der eftersigende skulle være afgået ved døden. Annoncen indeholder blandt andet et TV 2 Lorry-logo.

Men Nikolaj Coster-Waldau lever heldigvis i bedste velgående, og TV 2 Lorry kan bekræfte, at TV 2 Lorrys logo intet har med annoncen at gøre.

Annoncen er falsk, og TV 2 Lorry har derfor anmeldt firmaet bag reklamen til politiet og til Google.

- TV 2 Lorry er et seriøst nyhedsmedie, der vægter journalistisk troværdighed og kvalitet højt. Derfor tager vi det også meget alvorligt, når vores gode brand bliver misbrugt i en falsk annonce som denne. Det er en vigtig del af vores journalistiske DNA at bekæmpe fake news, og derfor har vi valgt at politianmelde den, så de ansvarlige kan blive draget til ansvar, udtaler TV 2 Lorrys direktør, Morten Kjær Petersen.

- Men når det er sagt, så tror vi også på, at vores kloge læsere sagtens kan skelne en falsk historie som denne fra vores eget indhold, tilføjer Morten Kjær Petersen.

Artiklen fortsætter under billedet af den falske reklame.

Her ses den falske reklame.
Her ses den falske reklame.

Også andre medier har fået deres navn misbrugt i selv samme annonce. Det gælder for eksempel Kino.dk.

Den falske annonce er blot den seneste af en række falske reklamer på nettet, hvor blandt andre Mads Mikkelsen ifølge en konstrueret video er varm fortaler for Bitcoin-firmaet, der efter alt at dømme også står bag Coster-Waldau-annoncen, som har samme design.

Derudover er musikeren Rasmus Seebach og tv-værterne Jes Dorph-Petersen, Sofie Linde og Puk Elgård også tidligere blevet misbrugt i falske reklamer.