TV 2 erfarer: Plan for næste fase af genåbningen er på plads

Opdateres...

Statsminister Mette Frederiksen (S) har torsdag forhandlet en plan for genåbningen af Danmark på plads med Folketingets partier. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Regeringen og Folketingets partier er torsdag eftermiddag blevet enige om en plan for den næste fase af genåbning af Danmark.

Det erfarer TV 2.

Ifølge vores oplysninger er partierne enige om, at blandt andet følgende atter får lov at åbne:

  • Butikker
  • Restauranter og caféer
  • Folkeskolen for eleverne i 6.-10. klasse
  • Efterskolerne

Statsminister Mette Frederiksen har tidligere annonceret, at anden fase af genåbningen ville træde i kraft fra den 11. maj, men ifølge TV 2s kilder sker det for skolerne og efterskolernes vedkommende først gradvist fra den 18. maj, når de sundhedsfaglige retningslinjer er på plads. Butikker og storcentre kan derimod åbne fra på mandag, såfremt de lever op til gældende regler.

Retningslinjerne får Sundhedsstyrelsen ansvaret for at udforme.

Læs også Partierne er enige: Efterskoleelever kan vende tilbage

Muligt at åbne meget

Aftalen om næste fase af genåbningen er faldet på plads, efter at Statens Serum Institut onsdag offentliggjorde en rapport, der omend med en betydelig usikkerhed viste, at det er muligt at åbne en ganske stor del af samfundet op, uden at antallet af indlagte og intensivpatienter vil stige væsentligt.

Det kræver dog, at danskerne fortsætter med at holde afstand, vaske hænder og spritte af.

Foruden aftalen om genåbningens fase 2, har statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere proklameret, at der torsdag også skal forhandles om en plan for, hvad der skal med i øvrige genåbningsfaser.

Ifølge TV 2s oplysninger fortsætter drøftelserne om det i statsministerens bolig på Marienborg hertil aften.

Læs også Flere kommuner er ikke klar til at få store elever tilbage allerede mandag

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.



Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik