Tusindvis af job er tabt - men det lysner i øst

Som om krisen ikke slog hårdt nok igennem i 2008-2010, slog den lige et ekstra svirp med halen på Sjælland i 2012.

Sådan ser det i hvert fald ud, når man læser tallene fra Danmarks Statistik over, hvor mange job der er på Sjælland uden for Region Hovedstaden.

For selvom tabet af job på bagsiden af krisen var begyndt at flade ud, røg der endnu knap 4500 stillinger i løbet af 2012. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Finanskrisen har været hård ved os i Region Sjælland, og selvom krisen startede i 2008, var der faktisk endnu et knæk i 2012. Det er det, vi kan se i tallene nu. Ser vi på de andre tal, vi har, kommer det til at se bedre ud i 2013. Men der er ingen grund til at underdrive alvoren af finanskrisen. Den har været meget hård ved Sjælland, og det er først her i 2014, vi i Væksthuset tror på, at vi får vækst i antallet af arbejdspladser, udtaler Mads Váczy Kragh, der er direktør i Væksthus Sjælland.

I Region Sjælland er det særligt kommunerne længst væk fra hovedstaden, som er blevet ramt. Region Hovedstaden er da også den eneste region, der i 2012 kunne fremvise positiv jobvækst.

Køge Kommune har fra 2009 til 2013 mistet omkring 1.500 arbejdspladser, men langt de fleste blev tabt mellem 2009 og 2010. Siden er udviklingen stabiliseret, og Køges erhvervsservicechef Rasmus Holst-Sørensen tror på, at udviklingen vil vende.

- Vi har brug for, at de arbejdspladser kommer igen, og det tror vi, de vil. Mange af de arbejdspladser, vi har tabt, var i konjunktur-afhængige sektorer som byggeri og transport.

- Men vi har gode rammer for at skabe private arbejdspladser. Både på grund af vores beliggenhed og på grund af de store projekter som foregår i Køge i de næste par år. Så det er bestemt ikke ønsketænkning, når vi tror på, at jobbene kommer tilbage. Vi har masser af knager at hænge optimismen på, konstaterer Rasmus Holst Sørensen.

- Men de flere end 25.000 job, vi har tabt, kommer desværre ikke tilbage. Derfor er det afgørende, at vi får skabt nye job. Det kræver at vores eksisterende erhvervsliv kommer godt ud over stepperne, særligt til udlandet, og at der bliver startet nye virksomheder med potentiale for vækst. Her synes jeg,vi gør en stærk indsats i Region Sjælland allerede, men der er altid rum for mere, konstaterer Mads Váczy Kragh.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere