Tusindvis af bilister blitzet - nu kommer politiet med en opsang

Over 6000 bilister fik bøder for at køre for stærkt på landets skoleveje ved skolestart.

Hele 6800 gange blev bødeblokken hevet frem, da landets politikredse i august gennemførte en omfattende færdselskontrol på landets skoleveje.

Ved kontrollerne, der foregik i en periode på fire uger, blev der blandt andet fokuseret på bilernes hastighed i en periode på fire uger.

Her kørte 6179 bilister for stærkt, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

quote Det er som om, det går ind af det ene øre og ud af det andet

Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

I de fire politikredse i TV 2 Lorrys sendeområde blev der udskrevet 936 fartbøder, oplyser politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til TV 2 Lorry.

- Politikredsene ikke byder ind med lige mange ressourcer. Så derfor er tallet forskelligt fra landsdel til landsdel. Men når det er sagt, så kan jeg ikke forstå, at man kører for stærkt på de her veje.

- Vi snakker hver evigt eneste år om at få bragt hastigheden ned på skoleveje, så skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken. Men alligevel ender vi med at sigte et stort antal bilister, hvor mange måske også selv har børn, der går i skole. Det er bekymrende, siger Christian Berthelsen.

Flere glemmer at fastspænde deres børn 

Ud over kontrol af bilernes hastighed, fokuserede politiet også på, om børnene var fastspændt i sikkerhedssele, om førerne selv huskede at anvende sikkerhedssele, skolepatruljernes arbejde og forældrenes trafikale adfærd ved parkering og ved aflevering af børn ved skolerne.

På landsplan havde 137 ikke sikkerhedssele på, i 80 tilfælde var børnene ikke fastspændt, mens 70 benyttede mobiltelefon under kørslen. 

- Rådet for Sikker Trafik kører kampagner både i tv og på de sociale medier, hvor folk er til stede, men det er som om, det går ind af det ene øre og ud af det andet, siger Christian Berthelsen.

Flere færdselskontroller på vej ved skoleveje

Politiet vil løbende afholde færdselskontroller på skolevejene resten af skoleåret.

Næste år vil politiet gentage færdselskontrollerne på skolevejene ved skolestart.

- Mange af de uheld, vi ser, sker med en forholdsvis lille hastighedsoverskridelse. Det kan godt være, at de her bilister tænker, at de kun kører fem eller ti kilometer for stærkt. Men det har altså en voldsom konsekvens, hvis man rammer nogen med for høj fart, siger Christian Berthelsen.

Resultaterne af politiets færdselskontrol i TV 2 Lorrys område

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

625680-311

playMand knivsåret efter slagsmål med flere personer

20210108-223028-7-1920x1279we (2)

25-årig fængslet for at overfalde sin ekskæreste og stjæle hendes bil

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere