Tusinder gik med på gåtur langs kysten

Flere tusind mennesker gik lørdag turen fra København og ud af Strandvejen til Helsingør. En rask gåtur på 45 kilometer.

01:00

- Det har været en fantastisk dag. Det er utroligt at se så mange mennesker - og så forskellige mennesker. Flere går sig til nye venskaber, det er så nemt at få kontakt, så det er virkelig unikt. Video: TV 2 Lorry

Flere tusinde mennesker gik lørdag turen fra København og ud ad Strandvejen til Helsingør. En rask gåtur på 45 kilometer - bare for hyggens skyld. Både unge og gamle tog udfordringen op.

Deltagerne mødte op lørdag morgen på Christiansborg Slotsplads for at deltage i "En gåtur langs kysten 2019". Og så begav de sig afsted med vandflasker og fornuftige sko.

Snakken går så godt, når man går

En 70-årig kvinde mødte op i rød kjole og stråhat, begejstret over at møde alle de nye mennesker, man kunne snakke med på turen.

- Jeg snakker med mange søde mennesker undervejs – det er virkelig dejligt og temperaturen er også rigtig god, fortæller hun, inden hun går videre i rask gang.

Og det er hele formålet. Det er ikke på nogen måde et velgørenhedsarrangement – man går ikke for nogen eller for noget - men bare for at snakke og hygge sig.

Det er Jakob Amsgaard, der har arrangeret turen. Han gik nemlig samme rute sidste sommer med sin gode ven en dejlig solskinsdag. Og det var sådan en god oplevelse, at han besluttede at gentage den.

- Jeg kan virkelig godt lide at gå. Det er så simpelt, vi kan alle sammen være med og tankerne får frit løb.

Gåtur blev populær

Til at begynde med forestillede Jakob Amsgaard sig, at det skulle være hans gode ven, ham selv og hans søster der gik turen, men det ville da også være hyggeligt, hvis nogen flere ville gå med. Han oprettede en begivenhed på Facebook, og så tog det fart - hele 8000 tilmeldte sig turen.

Helt så mange kom dog ikke i dag. Jakob Amsgaard regner selv med at et sted mellem 4-5000 deltog, og turen levede bestemt op til hans forventninger.

- Det har været en fantastisk dag. Det er utroligt at se så mange mennesker - og så forskellige mennesker. Flere går sig til nye venskaber, det er så nemt at få kontakt, så det er virkelig unikt.

Ved spørgsmålet om han kunne finde på at arrangere en tur igen, svarer han begejstret:

- Jeg har allerede planer om at gøre det igen til næste år! Der er mange, der opfordrer mig til det, og det giver mig sindssyg god energi til at arrangere det igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?