Turisterne må selv tage skraldet

Det er så som så med faciliteterne for Gribskovs gæster. Hverken affaldsstativer eller toiletter er at finde ved skovens primitive overnatningssteder, og det resulterer i smidt engangsbestik, tomme cigaretpakker og brugt toiletpapir i buskene rundt om pladserne. Situationen undrer regionrådsmedlem Maja Højgaard, der denne weekend var med nogle venner på en tre dages kanotur Esrum Sø rundt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi havde to overnatninger i det fri. Det var en rigtig smuk tur og forholdene på lejrpladserne var virkelig gode bortset fra én ting. Ikke et eneste sted var det muligt at komme af med sit affald og ikke et eneste sted fandt vi et lokum, fortæller hun.
Maja Højgaard mener ikke, det hænger sammen, at man har brugt så mange penge på at sætte overdækkede lejrbål og borde og bænkesæt op, uden at der er gjort plads til affald og et toilet.
- Jeg har været på vandretur både i Thy Nationalpark og Blåbjerg Klitplantage i Vestjylland, og her var der både affaldsstativer sat op ved indgangen samt lokum med handicapfaciliteter ved overnatningspladserne. Jeg har svært ved at tro, at man ikke kan finde råd til samme standard ved Esrum Sø, siger Maja Højgaard til Frederiksborg Amts Avis.
Hos Naturstyrelsen Nordsjælland melder man hus forbi.
- Vi har ikke ressourcer til at tømme affaldspande og rengøre toiletter. Det affald, man får på en tur i skoven, må man tage med ud igen. Og skal man træde af, må man have en lille spade med og dække over, siger naturvejleder Anne Johannisson.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere