Turismen sætter rekord i København

Turismen i København er steget med over 12 procent om året de seneste to år.

Så høje vækstrater er aldrig set før i hovedstaden, siden man begyndte at måle turismen i 1985, skriver Politiken mandag.

Strømmen af gæster placerer samtidig København helt i toppen over europæiske storbyer, som har mest vokseværk i turismen. Det viser tal fra Danmarks Statistik og en rapport fra organisationen European City Marketing (ECM), som er de europæiske storbyers turismesammenslutning.

»Det er virkelig stærke nyheder oven på finanskrisen. Særligt imponerende er det, at København i to år har været en af de hurtigst voksende turistbyer i Europa - langt foran byer, vi normalt sammenligner os med, og som for øvrigt også har høj vækst«, siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, til Politiken.

Henrik Halkier, der forsker i turisme på Aalborg Universitet, er også imponeret:
»Det viser, at København er blevet et populært turistmål. Det er rigtig godt, fordi det skaber mere omsætning og beskæftigelse i byen«, siger Henrik Halkier til Politiken.

Brancheorganisationen Horesta, der repræsenterer de fleste af landets hoteller og cirka halvdelen af landets restaurationer, oplever for første gang i mange år, at man både får flere gæster og stigende omsætning.
»Vi har i flere år været nødt til at presse priserne for at lokke kunder til, men der er nu en tendens til, at der både kommer flere gæster, og at hver gæst bruger flere penge. Det er virkelig positivt«, siger Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta til Politiken.

Udviklingen i København er dog enestående for Danmark. Kigger man på resten af landet, ser det skidt ud, skriver Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere