Tunge våben fundet under bandeaktion

Politiet frygter ny bandekonflikt og har sammen med Skat slået til mod en række bandepersoner på Sjælland.

Foto: TV2/Lorry

Under en stor bandeaktion har politiet indtil videre fundet 10 våben - herunder et maskingevær, en maskinpistol, rifler og pistoler og skarp ammunition.

Politikredsene på Sjælland med Task Force Øst, Skat og Rigspolitiet er stadig i gang med aktionen, der er udløst af en formodning om en mulig bandekonflikt under opsejling.

Der er også fundet en mindre mængde narko, og Skat har beslaglagt 21.000 kroner i kontanter og en Harley Davidson-motorcykel.

Aktionen især koncentreret om Roskilde-bande

De foreløbige fund bekræfter politiets mistanke om, at der er våben i bandemiljøet. Aktionen har særligt gået efter bandemedlemmer fra gruppen La Raza og en gruppering i Roskilde-området.

- Vi vil ikke acceptere, at en eventuel truende voldelig konflikt mellem bandegrupperingerne får lov til at udvikle sig, siger politiinspektør Kim Kliver, chef for politiets særlige bandeenhed Task Force Øst.

- Vi har set en udvikling med en skudepisode i Hedehusene og en række episoder i Roskilde-området, og det har fået os til at slå ned og sige til bandemiljøet, at vi er klar over, hvad der foregår, og at de skal stoppe det, fortæller Kim Kliver.

Signal fra politiets side: Bandekonflikt slås hårdt ned på

Politiet håber med dagens aktion at sende et utvetydigt signal om, at politiet vil slå hårdt ned på en eventuel konflikt.

Siden klokken syv tirsdag morgen har de sjællandske politikredse ransaget op mod 52 adresser nær Roskilde, Hedehusene og København. Ransagningerne er fortsat i gang.

Den fortsatte efterforskning finder sted i de respektive politikredse. Det er uvist, om politiet vil forsøge at få personer fra aktionen varetægtsfængslet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik