Trods krav om digital post: Regioner sender stadig breve

Hvis du inde for de seneste måneder har modtaget en indkaldelse fra et hospital, så har du måske undret dig over, at du har fået indkaldelsen både som e-post og som gammeldags brev.

For selvom al information fra det offentlige burde være digitalt efter 1. november 2014, så er det endnu ikke tilfældet, skriver DR P4 København.

Det skyldes, at mange borgere 1. november automatisk fik tildelt en e-boks, fordi de hverken selv havde tilmeldt sig eller bedt om at blive fritaget. Derfor frygtede regionerne, at mange ikke fik tjekket deres e-post, forklarer specialkonsulent i Region Hovedstaden, Jakob Simonsen.

- Af hensyn til både patientsikkerhed og for at undgå udeblivelser har vi valgt at fortsætte med at sende breve efter 1. november. Hvis folk ikke ser indkaldelsen, risikerer vi, at patienterne bliver væk, og det kan koste os dyrt, siger han til DR P4 København.

Stopper 1. marts

Derfor sender regionerne stadig breve ud første gang en patient bliver indkaldt. Det stopper de dog snart med, men vil stadig overvåge systemerne.

- Vi stopper umiddelbart med at sende brevene ud første marts. Herefter vil vi se på, om det bliver nødvendigt at gøre mere, for at gøre opmærksom på vores indkaldelser, siger Jakob Simonsen til DR P4 København.

Alene i november og december 2014 sendte Region Hovedstaden 83.000 breve.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Hunde nær

Her dræber løse hunde et rådyr: -Det lignede noget fra Discovery Channel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere