Trods aflysning af større arrangementer: Højskoler forventer at afholde sommerkurser

Højskolerne forventer at åbne i maj og dermed kunne afholde sommerkurser for danskerne trods statsministerens aflysning af festivaler henover sommeren.

Krogerup Højskole og seks andre højskoler i TV 2 Lorrys område er optimistiske i forhold til at kunne afholde sommerkurser. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Når sommeren for alvor begynder i Danmark vælger flere danskere at tage på et højskoleophold i deres ferie. Her er der mulighed for at prøve nogle af de aktiviteter, de forskellige højskoler har at byde på.

Men efter pressemødet mandag aften hvor statsminister Mette Frederiksen valgte at forbyde større forsamlinger frem til 31. august, kan det give anledning til tvivl, om det er muligt at komme på et højskoleophold i den periode.

Læs også Feberredning: Københavnske daghøjskoler fredet i 2019

Den tvivl maner formand for Højskolerne Lisbeth Trinskjær dog til jorden.

- Vores dato hedder den 10. maj, og indtil da er vores skoler lukket, siger hun til TV 2 Lorry.

I TV 2 Lorrys sendeområde drejer det sig om syv højskoler, som er samlet i en liste nedenfor.

Højskoler i Lorryland

  • Den Internationale Højskole, Helsingør
  • Krogerup Højskole, Humblebæk
  • Luthersk Missions Højskole, Hillerød
  • Grundtvigs Højskole, Hillerød
  • Suhrs Højskole, København
  • Johan Borups Højskole, København
  • Roskilde Festival Højskole, Roskilde

Ikke samme forbud som festivalerne

Højskolerne har ligesom alle andre institutioner i Danmark været lukket siden den 16. marts, og ifølge formanden har de fået at vide fra Kulturministeriet, at højskolerne kan forvente at åbne igen den 10. maj, hvis coronavirussen ikke udvikler sig yderligere.

Det er til trods for, at flere af landets festivaler har været nødsaget til at aflyse på grund af faren for at have for mange mennesker samlet et sted.

Læs også Højskole får elever på ret kurs gennem madlavning

- Med de signaler vi har fået fra Kulturministeriet, så ligger vi ikke i det samme felt som festivalerne, fortæller Lisbeth Trinskjær.

Selvom tilmeldingerne er åbne for kursister på landets højskoler, bliver der taget visse forbehold af frygt for, at åbningen bliver udskudt.

På hojskolerne.dk skriver organisationen, at de fleste højskoler først vil opkræve betaling for kurserne lige inden opstart.

- Hvis vi får udskudt vores åbning igen, så bliver det mere problematisk, jo tættere vi kommer på sommeren. Lige nu er vores forventning, at vi kan afholde sommerkurser. Vi har ikke fået signal om at forvente noget andet, afslutter formanden.

Kulturministeriet kan over for TV 2 Lorry umiddelbart ikke be- eller afkræfte, at de har tilkendegivet over for Højskolerne, at de ikke er i samme kategori som landets festivaler. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik