Trippeldrab og partering: Bandekrig i København eskalerer

- Der er sket en forråelse i det her miljø, det er der ingen tvivl om, lyder det fra Rigspolitiet.

I sidste uge var det fundet af et parteret bandemedlem i en skov mellem Albertslund og Ballerup. For ti måneder siden var det et trippeldrab på Frederiksberg.

Bandemiljøet bliver mere og mere råt. 

- Vi har en bandekonflikt i øjeblikket i Storkøbenhavn og på Fyn. Der er sket en forværring og en eskalering af nogle scenarier, siger politiinspektør ved Rigspolitiet, Michael Kjeldgaard, til Berlingske torsdag. 

Ifølge Michael Kjeldgaard er der sket en stigning i antallet af banderelaterede konflikter og episoder rundt omkring i det offentlige rum.

Eksemplet med det parterede bandemedlem er et af de seneste - og makabre - i rækken. 

Her blev et 25-årigt Satudarah-medlem tortureret, dræbt og parteret, inden hans lig blev transporteret til skoven i blå IKEA-poser.

Han blev dermed den ottende med rocker- eller banderelationer, der er blevet dræbt siden november 2015.

quote - Der er sket en forråelse i det her miljø, det er der ingen tvivl om.

Michael Kjeldgaard

Ifølge Berlingske blev der til sammenligning dræbt ti personer med banderelationer mellem 2008 og 2013 under bandekonflikten i København. Et tydeligt tegn på, at situationen i høj grad er eskaleret.

- Der er sket en forråelse i det her miljø, det er der ingen tvivl om. Det har udviklet sig negativt, og banderne agerer mere konfronterende over for deres konkurrenter på det kriminelle marked, siger Michael Kjeldgaard til avisen.

En del af forklaringen skal ifølge Michael Kjeldgaard findes i konkurrencesituationen på hash-og narkomarkedet, som Hells Angels og Bandidos tidligere stort set har haft for sig selv. 

I de senere år er der kommet flere og flere rockere eller bandemedlemmer til, som tihører andre klubber. Tal fra Justitsministeriets Forskningskontor viser, at fem pct. af dem tilhørte andre grupper end Hells Angels og Bandidos i 2009, mens det i april 2016 var 13 pct.

- Når man bliver udfordret på markedet, og andre forsøger at sætte sig på det, eskalerer volden, og ultimativt bliver nogen slået ihjel, siger Michael Kjeldgaard til Berlingske.

Og ifølge Michael Kjeldgaard skaber situationen en højere stressfaktor internt i grupperne, som kan være med til at få konflikter til at kamme over.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere