Tredobbelt morder: Jeg dræbte af kærlighed

Østre Landsret stadfæster livstidsdom over Steen Lassen, der sidste år udslettede sin familie.

- Det, som skete den forbandede dag, skete ikke af had, men af kærlighed.
Sådan lød forklaringen fra den 51-årige tredobbelte drabsmand Steen Lassen tirsdag i Østre Landsret.
Her forsøgte han forgæves at få mildnet den livstidsdom, han i december fik for drabet på sin hustru og to døtre på 12 og 18 år.
Drabene foregik den 7. maj i hjemmet i Greve, hvor hustruen og den ældste datter blev banket, snittet og stukket ihjel, og på Holbækmotorvejen, hvor Steen Lassen myrdede sin yngste datter flere timer efter de første drab.
Efter bevisførelsen, inden retten trak sig tilbage for at votere, fik Steen Lassen mulighed for at få det sidste ord. Den benyttede han til at læse et par håndskrevne sider op.
Oplæsningen var præget af pauser, som Steen Lassen tydeligvis måtte tage sig for at holde gråden tilbage. En gråd, der alligevel ubønhørligt viste sig som tårer i mandens øjne.
- Først vil jeg gerne sige undskyld til alle de mennesker, som lider under det, jeg har gjort, indledte Steen Lassen sin oplæsning og fortsatte med en forklaring på, hvorfor han valgte at udslette sin familie.
- Jeg havde besluttet mig for at tage mit eget liv. Men jeg kunne ikke få mig selv til at udsætte dem, jeg elskede højest for det ultimative svigt og forlade dem, lød det fra Steen Lassen.
Han blev selv som barn svigtet af sin far, der forlod familien, da han var fem år gammel. Det skulle hans egen familie ikke opleve, og derfor ville han tage dem med i døden.
Hans eget selvmord mislykkedes. Det skete på Holbækmotorvejen, hvor han med sin yngste datter i bilen torpederede en parkeret lastbil. Farten var for lav og begge overlevede, men Steen Lassen dræbte efterfølgende datteren med en hobbykniv.
 Kniven knækkede undervejs, og derfor kunne Steen Lassen ikke fuldføre sit selvmord.
Steen Lassen overvejer nu, om han vil søge om tilladelse til at få sin sag prøvet i Højesteret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brøndby strand 1

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere