Tre unge fængslet for grov gadevold

Retten i Roskilde afsagde torsdag dom i en sag om tre mænds besærkergang på Køge Station.

Foto: Lorry

De tre mænd 22-årige Sebuha Hasani, 21-årige Patrick Kjeldsen og 19-årige Niklas Kim Petersen gik en sen aften amok i en voldsrus, der gik ud over en ældre mand og flere tilfældige forbipasserende på stationen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det 65-årige offer blev slået med adskillige knytnæveslag og sparket i hovedet og på kroppen til han til sidst faldt bevidsløs omkuld. Det stoppede dog ikke de tre mænd, der fortsatte med at slå, sparke og trampe ham i hovedet. Flere vidner forsøgte at hjælpe den ældre mand, og også de blev slået og sparket af de tre mænd. Volden stoppede først, da politiet nåede frem, og anholdte trioen.

Sagen, der stammer fra juni, er et af de groveste eksempler på gadevold Køge har set.

Den 65-årige pådrog sig alvorlig kvæstelser ved overfaldet, der krævede langvarig indlæggelse på sygehuset. Han havde blandt andet brækkede knogler i ansigtet, brækkede ribben, en punkteret lunge og skader på milten.

I retten lagde dommeren vægt på, at der var tale om umotiveret vold, begået af flere i forening mod en værgeløs ældre mand, og at også tilfældige vidner blev slået og sparket. De tre var alle tidligere straffede.

De tre mænd blev hver idømt ét års ubetinget fængsel, og Patrick Kjeldsen skal desuden afsone en betinget dom på 87 dage, som han havde i banken fra en tidligere sag, skriver DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik