Tre unge er dømt for røveri i skytteklub

Seks var tiltalt for at røve 18 skydevåben i skytteforening i Klampenborg. To fik deres sager udsat, den ene, fordi han skal mentalundersøges. En slipper helt.

Tre unge mænd - to på 18 år og en på 21 år - blev tirsdag idømt fængselsstraffe på mellem tre måneder og to og et halvt år i sagen om et større våbenrøveri fra skytteforeningen under Skovshoved Idrætsforening i København.

Ved røveriet, der fandt sted den 16. september sidste år om aftenen, trængte to unge ind i foreningens lokaler og truede sig til 18 revolvere og pistoler. Kun fire våben er bagefter fundet ved ransagninger og anholdelser.

Vi er glade for, at sagen er opklaret, men det er selvfølgelig bekymrende, at 14 funktionsdygtige våben fortsat er væk, siger politikommissær Morten Petersen, Nordsjællands Politi.

Anklagemyndigheden har rejst straffesag mod seks unge, der alle er fra Storkøbenhavn og kender hinanden på kryds og tværs. Sagen mod den ene blev droppet, da den tirsdag blev behandlet ved Retten i Lyngby. Det var en 17-årig dreng, der nægtede at have været med til røveriet.

En 18-årig mand blev idømt to og et halvt års ubetinget fængsel for at have tilegnet sig våbnene, mens en anden 18-årig, der er tiltalt for at have truet de tilstedeværende i skytteforeningen med en kniv, fik sin sag udsat, da han skal mentalundersøges.

Han er ud over røveriet i skytteforeningen tiltalt for et groft røveri på en Shell-tank i Farum i 2008 og for at have været med til et fingeret røveri i en Rema 1000-forretning samme år, hvor han sammen med to andre stjal 215.000 kroner.

Ved tirsdagens retsmøde fik to mænd på 18 og 21 år henholdsvis tre måneders og seks måneders fængsel for medvirken til røveriet i skytteforeningen. Begge fik et års betinget fængsel oveni. De var tiltalt for at have skaffet tøj og for at observere skytteforeningen inden røveriet.

Den sidste af de seks, en 20-årig mand, som anklagemyndigheden mener var chauffør, nægtede og fik sin sag udsat.

ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere