Tre til fem gerningsmænd står bag brutalt knivoverfald

31-årig mand er uden for livsfare efter brutalt knivoverfald på Nørrebro søndag morgen. Politiet søger vidner.

Foto: TV 2 Lorry

En 31-årig mand er ikke længere i livsfare, efter at han tidligt søndag morgen blev forsøgt dræbt af flere gerningsmænd på værtshuset Café Runddelen på Nørrebro.

Det makabre knivoverfald skete på Café Runddelens toilet, og politiet mener, at tre til fem gerningsmænd står bag:

- Efter hændelsen løber de fra stedet i ukendt retning, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Kristian Aaskov, til Ritzau.

Manden vaklede ved firetiden mod udgangen på værtshuset stærkt blødende, inden han fik hjælp og i første omgang blev indlagt på Rigshospitalets Traumecenter.

- Der konstaterer man, at han har 27 knivstik gående hele vejen fra lysken og op til hovedet, men de er fortrinsvis centreret i torso. Det er alvorligt, og han var i livsfare, siger efterforskningslederen.

Offeret er imidlertid blevet overført til en almindelig intensivafdeling, og hans tilstand er nu stabil.

Gerningsmændenes motiv er fortsat ukendt. Dog mener politiet at kunne udelukke, at episoden er banderelateret.

- Ofret har ikke nogen relation til bandemiljøet, og der er ikke noget, der tyder på, at det er en del af bandekonflikten. Så vi efterforsker bredt. Motivet kan både dreje sig om økonomi, hævn eller andet, siger efterforskningslederen.

Indtil nu har politiet koncentreret sin efterforskning om gennemgang af overvågningsmateriale fra caféen og i området omkring Nørrebros Runddel.

- Men det ønsker jeg af hensyn til den videre efterforskning ikke at komme nærmere ind på i øjeblikket. Og så er der selvfølgelig en del tekniske spor, som vi skal have fulgt op på. Men dem får vi ikke svar på foreløbigt, siger Kristian Aaskov.

Han opfordrer vidner til at rette henvendelse til politiet:

- Vi søger selvfølgelig vidner, som har været på caféen og har set noget. Eller personer, der har set nogen løbe fra stedet eller måske har fundet nogle affekter, som kunne have vores interesse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik