Tre sigtet for at mishandle hest

Nordsjællands Politi sigter nu tre personer for grov mishandling af en tre år gammel shetlandspony.

I følge sigtelsen skamferede de eller medvirkede til at skamfere hesten med kniv på stranden i Tisvildeleje lørdag aften.

Hesten fik blandt andet skåret bugen op, så dens indvolde faldt ud, lige som dens hoved blev skåret af. Hovedet blev først fundet dagen efter i en sommerhushave ud for det sted, hvor hesten er dræbt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På baggrund af afhøringer af vidner, der havde set den pågældende hest i live i dagene op til lørdag aften, hvor dens krop blev fundet på stranden, kunne politiet i går identificere de involverede personer. Sommerhuset, hvor hestens hoved blev fundet i haven, tilhører kogekonen og forfatteren Camilla Plum.

- Jeg ønsker kun at sige, at det er min hest. Jeg kontaktede selv politiet søndag morgen for at efterlyse min hest, som jeg ellers havde haft gående ved mit sommerhus i cirka 10 dage. Hvad der er sket med den, vil jeg overlade til politiet at finde ud af, siger Camilla Plum.

Politikommissær Henrik Seier ønsker ikke at udtale sig yderligere om, hvem de sigtede er, og hvordan deres tilknytning til hesten og findestedet er.

De tre personer sigtes efter paragraf 28 i dyreværnsloven. Den siger blandt andet, at »den som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil ét år. Har forholdet haft karakter af mishandling, er straffen fængsel indtil ét år....«

- En dyrlægerapport siger, at hesten har været udsat for grov mishandling, siger Henrik Seier.

Han oplyser desuden, at dyreværnsloven ikke åbner mulighed for, at sigtede personer i denne type sager kan anholdes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere