Tre mænd idømt fængsel for organiseret distribution og handel med hash

I en større sag om organiseret hashhandel er en mand i dag idømt to år og tre måneders fængsel. To andre er i forvejen dømt i sagen.

I alt tre mænd er nu dømt i en større sag om distribution og handel med hash på Sjælland.

En 43-årig mand blev i dag ved Retten i Lyngby idømt en fængselsstraf på to år og tre måneder for videreoverdragelse af cirka 180 kilo hash.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

I forvejen er en 27-årig og en 54-årig mand dømt i sagen.

quote Det er godt efterforskningsarbejde, og jeg er meget tilfreds med, at retten stort set har fulgt anklagemyndighedens påstand om straf i alle tre sager

Gutti Harryson, anklagerfuldmægtig ved Særlig Efterforskning Øst (SEØ)

Den 27-årige blev i juni straffet med et år og tre måneders fængsel for at have bistået med transport af cirka 33 kilo hash, mens den 54-årige mand blev idømt to års fængsel for at have videreoverdraget cirka 100 kilo hash. 

Fandt hash, kontanter og våben

Sagen er efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

SEØ foretog anholdelser i sagen den 9. marts og 6. april i år, og under politiets ransagninger af flere adresser blev der blandt andet fundet cirka 100 kilo hash, cirka 200.000 kroner i kontanter samt flere skydevåben og ammunition.

- Med opklaringen af sagen har vi fjernet cirka 100 kilo hash fra gadeplan samtidig med, at vi har optrevlet et distributionsnetværk i Danmark, siger anklagerfuldmægtig Gutti Harryson fra SEØ i pressemeddelelsen. 

- Det er godt efterforskningsarbejde, og jeg er meget tilfreds med, at retten stort set har fulgt anklagemyndighedens påstand om straf i alle tre sager. Straffene afspejler, at der er tale om organiseret distribution og hashhandel.

De tre mænd har været varetægtsfængslet siden anholdelsen. Mens den 27-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke sin dom, har de to andre valgt at modtage deres domme.

En fjerde mand er tiltalt for besiddelse af hash til videreoverdragelse samt at have været i besiddelse af en større mængde skydevåben og ammunition. Den sag er endnu ikke afgjort.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skyderi i nat – to mænd bragt på hospitalet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere