Tre læger tiltalt i grov dna-fup mod enlig mor

Tre mandlige læger, der er ansat på Rigshospitalet eller har været det, risikerer fængsel i det, der kan blive den mest spektakulære korruptionsskandale i Danmark i årevis, skriver metroxpress.

Sagen begyndte i 2010, da den hovedtiltalte gjorde en kvinde gravid.

Ifølge politiet fik han en anden læge til at skrive en falsk lægeerklæring.

I den stod, at han var for syg til at få taget en dna-prøve på Rigshospitalets Genetiske Afdeling, hvilket ellers er kutyme. Byretten havde krævet en prøve for at få afgjort morens påstand om, at den hovedtiltalte var far.

Lægeerklæringen udnyttede han til at få taget dna-prøven på Herlev Hospital, hvor den tredje læge, som den hovedtiltalte kender fra sit netværk, arbejdede. Også han har arbejdet på Rigshospitalet.

Og vupti - hans falske dna-prøve af den viste, at den hovedtiltalte ikke var far. Den rystede nu 44-årige mor ankede til landsretten.

»Det endte med, at den hovedtiltalte blev pålagt at få taget en prøve på Retsgenetisk Afdeling på Rigshospitalet. Resultatet viste, at han faktisk var faren,« siger politianklager Jakob Buch-Jepsen til metroxpress.

Alle tre læger er tiltalt for blandt andet bedrageri eller forsøg på bedrageri samt for en lang række andre overtrædelser af straffeloven. Tilsammen kan det give flere års fængsel.

Politiet vil kræve, at de to læger, der hævdes at have hjulpet den hovedtiltalte, fratages retten til at fungere som læger.

De første falske dna-prøver fik byretten til afvise morens påstand, om at den hovedtiltalte var faren. Her er retspræsident Torben Goldin, der politianmeldte den hovedtiltalte, rystet.

»Det, der er sket, er katastrofalt. Man rokker her ved en af grundpillerne i vort samfund, nemlig tilliden til lægerne,« siger han.

Metroxpress har talt med alle tre tiltalte, som nægter sig skyldige.

Metroxpress har mødt kvinden, som fra 2008-2010 i perioder havde et seksuelt forhold til den hovedtiltalte.

»Det har været snart fire stressende år. Selv om jeg er blevet udsat for et ufatteligt udspekuleret svindelnummer og en ydmygelse i retten, kan jeg stadig føle mig skyldig og ulykkelig over sagen. Men heldigvis har politiet behandlet mig godt og efterforsket sagen grundigt,« siger hun.

Hun understreger flere gange i interviewet med metroxpress, at hun ikke krævede, at lægen skulle påtage sig faderskabet, for pengenes skyld.

»Man får en bøde, hvis ikke man skriver faderens navn på attesten. Desuden har min datter ret til at have en far og vide, hvem han er.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere