Tre bud på oplevelser Kristi Himmelfartsdag

Der er absolut ingen grund til at kede sig i Kristi Himmelfarts-ferien. Vi kommer med tre gode bud på aktiviteter her.

I dag er det Kristi Himmelfartsdag, og det betyder en ekstra fridag for de fleste.

Vejret ser lovende ud i hele TV 2 Lorrys sendeområde i løbet af dagen, hvor termometret vil nå op på svimlende 25 grader.

Hvad kan dagen så gå med? For en del bliver det måske til solbadning i Fælledparken, Kongens Have eller den lille, lokale park med et glas svalt rosé i hånden.

Trykker varmegraderne så meget, at du har brug for at blive nedkølet, så kan turen med fordel gå til stranden. Nedkølet bliver man da også, for badevandet langs både nord- og sydkysten når kun op på omkring 12,5 grader.

I Dragør har vandet dog allerede ramt 14,5 grader, mens der også er god chance for varmere badevand i Roskilde Fjord, hvor en måling i nabo-fjorden Isefjord lyder på hele 16,5 grader. 

Samtidig skal du ikke frygte tang, hvis du besøger den lille badestrand ved Svanemøllen i København. Her har kommunen nemlig fjernet 80 tons tang, så det nu er endnu nemmere at hoppe i bølgen blå.

Lokker hverken solbadning eller badestrand, så er der også håb forude - her bringer vi tre forslag på ting, du kan opleve Kristi Himmelfartsdag.

Sandskulpturer i Hundested

I Hundested afvikles der i disse dage Hundested Sandskulptur festival. Sandstatuerne bygges ved hjælp af en vandforstøver, små skovle og en pokkers masse sand. Og resultaterne er mageløse. De næste dage kan du tage et smut forbi og træde ind i en verden, hvor de bittesmå sandkorn er forvandlet til imponerende figurer. 

- Det er grusgravsand, og det gør, at det er lidt skarpt og kantet. Det betyder også, at man kan bedre kan komprimere sandet og skære i det.  Og leret i sandet gør, at det kan tåle vand, siger Christian Warrer fra Hundested Sandskulptur Festival.

Festivalen åbner Kristi Himmelfartsdag klokken 10.00 og fortsætter frem til midt i september.

Gammelt fyrskib i ny havn

Hvis man tager turen langs kysten mod øst fra Hundested - så havner man i Helsingør. Og her kan man komme ombord i et gammelt fyrskib.

Det er Fyrskibet Gedser Rev, der i mange år har ligget i Nyhavn i København. Nu er det netop blevet placeret ved Kulturværftet i Helsingør. Skibet ejes af Nationalmuseet og i Helsingør skal det fungere som museumsskib.

Fisk med mere

Vi bliver i det våde. For Øresundsakvariet, der også ligger i Helsingør, byder også indenfor i Kristi Himmelfartsferien. Her præsenterer de en fisk, de færreste af os ser i levende live.

Der er tale om en fisk, vi ofte oftest ser på tallerkenen - nemlig torsken. Og så er der sild - og stenbidderen, der er eftertragtet i forårsmånederne, når den er fyldt med rogn.

Og selv om et regnvejr truer sidst på Kristi Himmelfartsdag - så ser vejrudsigterne fornuftige ud - så hvis man ikke bider på et af de tre forslag oven over - så er der masser af smuk natur lige ved håndne i det meste af Lorryland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere