Travlhed rammer Københavns Lufthavne

Flere indenrigspassagerer får nu passagertallet til at vokse kolossalt i Københavns Lufthavne. Selskabet opjusterer forventningerne til årets resultat.

Københavns Lufthavne har haft det travleste kvartal nogensinde. I 3. kvartal havde lufthavnen mere end 6,3 millioner passagerer, oplyser selskabet. Samlet steg passagerantallet i årets ni første måneder med 8,2 procent.

Det er især flere rejsende på indenrigsruterne, der har trukket væksten. I årets første ni måneder er antallet af indenrigspassagerer steget med 23,1 procent i forhold til de første ni måneder i 2009.

Også antallet af udenrigs- og transferpassagerer er steget i forhold til samme periode i fjor. Det skyldes blandt andet væksten i antallet af europæiske og interkontinentale ruter samt flere frekvenser på en række europæiske ruter.

- Vores vækst gennem årets første ni måneder betyder, at Københavns Lufthavn er en af de europæiske storlufthavne med stærkest vækst i år, siger lufthavnens økonomidirektør, Per Madsen.

Samlet betyder det, at Københavns Lufthavne opjusterer forventningerne til indtjeningen i 2010. Resultat før skat forventes at vokse med 15 procent i forhold til 2009, hvor det landede på 819 millioner kroner

Den justerede forventning er baseret på en fortsat forbedring af verdensøkonomien, oplyser selskabet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere