Travl badesæson: Her har livreddere reddet liv

Livredderne er nu færdige med årets badesæson, der har været den mest travle i ti år.

Livreddere fra hele landet samledes torsdag i Hvidovre for at afslutte dette års badesæson.

Onsdag var sidste dag med livreddere fra Trygfonden på strandene, så derfor skulle udstyr køres retur torsdag og gøres klar til næste år efter en noget atypisk sæson.

TrygFonden Kystlivrednings aktioner på udvalgte strande i badesæsonen 2020

- Det har været meget specielt. Vi havde coronadebatten til at begynde med, og så havde vi en smaddervåd juli, som vi alle sammen havde ønsket anderledes. Vi sluttede af med fuld musik og 30 grader stort set i hovedstadsområdet, siger Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef hos TrygFonden Kystlivredning.

Med de mange solskinstimer og høje temperaturer i august endte året altså med at blive et af de travleste i nyere tid.

- I forhold til livreddende indsatser og forebyggende og oplysnende arbejde, så ligger vi blandt de allertravleste indenfor de seneste ti år. Så den her varme varme sensommer, den har lige pludselig ændret det billede, vi havde fra juli til noget helt andet, siger Anders Myrhøj.

18.109 aktioner i hovedstadsområdet

Fralandsvinden har været årsag til langt de fleste redningsaktioner. I år blev det for hovedstadsområdet til i alt seks livreddende aktioner, 503 førstehjælpsaktioner, 1.577 forebyggende aktioner og 16.025 oplysende indsatser.

De fem baderåd fra TrygFonden Kystlivredning 

- Det har givet anledning til en del redningsaktioner, fordi det ikke er alle, som har været rutinerede nok til at forudse de problemer, som vinden giver – også når den ikke umiddelbart synes særlig kraftig, siger Anders Myrhøj. 

Nu når livredderne ikke længere er til stede på strandene, er det derfor endnu vigtigere, at folk selv tænker sig om og holder øje med hinanden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

Men hvis man ønsker det, er det fortsat muligt - som det eneste sted i hovedstadsområdet - at bade med livredderopsyn i Københavns havnebade et par uger endnu.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere