Transportministeren åben for forhandling

Transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, er åben for at drøfte det omdiskuterede stop for elektroniske trafiktavler med forligskredsen.

Dagen igennem har det fået voldsom kritik fra flere forskellige parter, at Vejdirektoratet fra i morgen af slukker for de elektroniske lystavler på motorvejen i hovedstadsområdet.

quote Hvis medlemmer af forligskredsen nu ønsker sagen drøftet i kredsen, vil vi naturligvis gøre det.

Ole Birk Olesen, Transportminister, Liberal Alliance

På Christiansborg har Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten allerede kritiseret den manglende handling fra transportministeren, og nu svarer han endelig på kritikken.

- Den midlertidige finansiering er udløbet, og forligskredsen er i god tid blevet orienteret om den forestående tilpasning af Vejdirektoratets samlede ITS-portefølje, siger transportminister Ole Birk Olesen til TV 2 Lorry, Liberal Alliance og henviser til Vejdirektoratets Intelligente Transport Systemer.

Ministeren har fået kritik for ikke at tage initiativ til at få stoppet beslutningen om, at trafiktavlerne slukkes. Årsagen til at de skal slukkes og senere fjernes er, at de er finansieret fra en midlertidig økonomisk pulje, der nu er opbrugt.

quote Jeg hæfter mig ved, at Vejdirektoratet beholder tavler ved udvalgte broer og tunneller, hvor tavlerne er af særligt væsentlig betydning.

Ole Birk Olesen, Transportminister, Liberal Alliance

- Hvis medlemmer af forligskredsen nu ønsker sagen drøftet i kredsen, vil vi naturligvis gøre det, siger han.

Ministeren frygter dog ikke i lige så høj grad for konsekvenserne af beslutningen, som Vejdirektoratet, FDM og Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten, har gjort det i løbet af dagen.

- Som alle andre statslige institutioner skal Vejdirektoratet også passe på pengene og må derfor prioritere. Det er det, Vejdirektoratet har gjort i denne sammenhæng. Jeg hæfter mig ved, at Vejdirektoratet beholder tavler ved udvalgte broer og tunneller, hvor tavlerne er af særligt væsentlig betydning, siger han.

Hvornår forligskredsen vil d røfte, om man kan finde de 30 millioner kroner årligt, som de elektroniske trafiktavler koster, er endnu uvist, men ifølge flere partiet på Christiansborg skal det ske så snart som muligt. Fra i morgen onsdag slukker Vejdirektoratet nemlig for de første lystavler, så trafikanterne må finde andre måder at få trafikinformation på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere