Transportminister tror på Ring 5

En ring 5 forbindelse mellem Køge og Helsingør er et meget stort projekt, men også et projekt, som med tiden vil  blive realiseret, siger transportminister Hans Christian Schmidt, der dog er helt på det rene med, at projektet rummer mange ubekendte og mangler en lang række undersøgelser, skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

- Jeg tror på at Ring 5 bliver til noget. En ny ringforbindelse vil give store tidsbesparelser for pendlerne og aflaste en lang række andre veje i og omkring hovedstaden, siger han. Hans Christian Schmidt understreger dog at både finansiering og forbindelsens indvirken på miljø og natur skal undersøges grundigt først.

- Et projekt af denne art gennemføres ikke hurtigt, derfor er det fint at debatten starter nu, siger han. Den politiske diskussion vil dog få ny næring, senest når en række strategiske analyser for trafikken i hovedstadsområdet og på Sjælland ligger klar i 2013. Analyserne gennemføre som et led i aftalen om en grøn transportpolitik og her indgår Ring 5 forbindelsen.

- I 2020 står Femern-forbindelsen klar, og der vil komme en diskussion af, om det er en Kattegat-forbindelse eller en Helsingør-Helsingborg-forbindelse der skal satses på. Men det valg har jeg slet ikke taget stilling til, siger transportministeren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere