Trænere vil have hjælp til konflikter

I løbet af de seneste fem år har DGI oplevet en stor stigning i antallet af trænere, der vil på kursus i at løse konflikter i det frivillige klubarbejde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Idræt er sundt og sjovt, men kan samtidig være grobund for et hav af forskellige konflikter på og uden for banerne. Ikke altid noget, man som frivillig træner er klædt godt nok på til at håndtere, og derfor har DGI i løbet af de seneste år oplevet en stor interesse for at komme på kursus i konflikthåndtering.

DGI Nordsjælland afvikler kurserne i samarbejde med DGI København, og i løbet af de seneste fem år er deltagerantallet vokset fra nul til 160 deltagere i løbet af årets første seks måneder.

- Interessen har været støt stigende og kulminerede foreløbigt i denne sæson, forklarer Carsten Friis Overby, der er foreningskonsulent i DGI Nordsjælland.

Han mener, at det kan hænge sammen med en øget bevidsthed blandt trænerne om at få redskaber til at håndtere de større og mindre stridigheder, der opstår både på og uden for banerne.

- Man lærer at forebygge konflikter. Man får kridtet banen af og får forklaret, hvordan man opfører sig og er hjælpsom som forældre. Man får nogle redskaber til at kommunikere med forældrene, siger Carsten Friis Overby.

Han arbejder med konfliktløsning i klubberne i bred forstand, som ud over trænerne også handler om stridigheder i bestyrelser eller afdelinger imellem. Hans indtryk er, at en del klubber lader problemerne vokser sig for store.
 
- Man er der som frivillig og gider ikke bøvl, så det er måske lidt konfliktskyhed, som kan være med til, at de bliver rigtigt store, siger Carsten Overby Friis.

Det kan flytte fokus, så det går ud over hovedformålet.
 
- Det er enormt ødelæggende. Nogle kan bruge år og dage på konflikter. Det har en sugende energi, så man glemmer det, man er sat i verden for: At lave idræt, siger foreningskonsulenten.
En af de trænere, der har deltaget i konflikt-kurserne, er Per Jørn Madsen. Han har de seneste otte år været fodboldtræner i Stenløse Boldklub, og her har han jævnligt behov for at løse konflikter på og uden for banerne.

- Jeg er frivillig træner, så hvorfor skal jeg have en masse ballade? Det gider jeg ikke. Jeg vil ikke have en varig konflikt, men jeg vil gerne arbejde med at få den løst, siger Per Jørn Madsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere