”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Torsdag går en ny hjemmeside i luften , der gør det nemmere at vide, hvor man skal kaste snøren i vandet.

Må man fiske i havneindløbet? Eller i den nærliggende sø? Og hvad kan jeg egentlig fange af fisk i Øresund?

For mange kan ovenstående spørgsmål være en barriere for, at man aldrig kommer ud at fiske. Men onsdag lanceres hjemmesiden www.fishingindenmark.info, som skal give information og viden omkring lystfiskeri samt 1.600 fiskepladser, og gøre fiskeri mere tilgængeligt – både for nye og øvede lystfiskere.

- Mange ting er i øjeblikket lukket på grund af corona. Men det er naturen ikke. Og derfor er jeg super glad for, vi med den nye hjemmeside kan vise vejen til de gode fiskepladser for både lystfiskere, børnefamilier og turister, så vi alle kan komme ud og få noget friskt luft, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S) i en pressemeddelelse.

Hjemmesiden er en del af den nationale strategi for lystfiskeri Danmark, der blev sat i søen med penge fra finansloven i 2018.

quote Corona er noget lort, men hvis man sidder i en lystfiskerorganisation, så er det faktisk godt, for det er noget af det eneste, der ikke er lukket ned.

Lars Rasmussen, formand Danmarks Sportsfiskerforbund

Foruden at samle informationer om gode fiskepladser, bidrager hjemmesiden også med guides til at fange den første fisk og information om vandpleje.

- Hjemmesiden er virkelig informativ og inspirerende, og jeg glæder mig til at vise min familie den. De er ikke de store lystfiskere, men det kan de jo blive. Hjemmesiden viser jo både, hvor vi kan fiske, og hvordan vi kan passe på vandnaturen. Men jeg håber også, at særligt lystfiskerturisterne, som i de seneste år er strømmet til landet i alle sæsoner, vil tage hjemmesiden til sig, siger Rasmus Prehn.

Forskellige platforme samlet ét sted

I Danmarks Sportsfiskerforbund, der er en landsdækkende interesseorganisation for lyst- og sportsfiskere i Danmark, hilser man i høj grad også den nye hjemmeside velkommen.

Formand Lars Rasmussen fortæller, at der har været mange idéer om at kunne synliggøre de fiskesteder, der er i Danmark for lystfiskere.

Og det selvom der i forvejen er rigtig mange lokale organisationer - for eksempel Fishing Zealand på Sjælland - der har forskellige platforme, som fortæller om, hvor man kan fiske i et specifikt område. 

- Det er et behov, der har været i lang tid. Nu er det hele blevet samlet på en national platform i et entydigt sprog og koncept. Det hilser vi absolut velkommen, siger Lars Rasmussen til TV 2 Lorry

Interesse steget eksplosivt

Han fortæller samtidig, at interessen for lystfiskeri har været på himmelkurs under coronakrisen, hvor butikker med fiskegrej har haft travlt som aldrig før, lyder det.

Og bare i hans egen organisation og de foreninger, den organiserer, har der været en medlemsfremgang på 800 nye medlemmer, det seneste år.

- Corona er noget lort, men hvis man sidder i en lystfiskerorganisation, så er det faktisk godt, for det er noget af det eneste, der ikke er lukket ned, siger Lars Rasmussen.

Han fortæller desuden, at der har været en stigning i antallet af lystfisketegn på 23 procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere