Traditionen tro: Nu starter politiet jule-spiritus- og narkokontrol

Ved sidste års kontroller i juleperioden blev flere end 300 bilister sigtet for enten spirituskørsel eller narkokørsel i TV 2 Lorrys sendeområde.

Torsdag indleder politiet sine årlige spirituskontroller i trafikken forud for julen.

Kontrollerne vil især blive rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Der vil også blive udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden.

Ydermere vil politiet gennemføre målrettede spirituskontroller 1. og 2. juledag hvor julefrokosterne typisk står i familiens tegn.

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Spiritus- og narkokørsel i TV 2 Lorrys sendeområde i juleperioden 2018

Flere påvirket af Narko end alkohol

Udover spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin. Julespirituskontrollerne vil løbe frem til og med 26. december.

Ved de tilsvarende kontroller i Lorryland i 2018 blev i alt 119 bilister sigtet for spirituskørsel og 186 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen.

Derudover blev der registreret 18 færdselsuheld, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 12 ulykker, hvor føreren blev mistænkt for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

Tallene dækker over politikredsene København, Københavns Vestegn, Nordsjælland og Midt-og Vestsjælland.

 - Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket, siger Christian Berthelsen.

Anbefalinger til at hindre spirituskørsel

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere