Totalt svindel-tjek af Penkowa

Kan man over hovedet stole på noget som helst videnskabeligt arbejde fra den svindel-mistænkte hjerneforsker Milena Penkowa? Københavns Universitet er nu kommet så stærkt i tvivl, at et uvildigt panel af internationale eksperter skal granske de knap 100 videnskabelige artikler, som Milena Penkowa enten er hoved- eller medforfatter til. Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

Undersøgelsen skal iværksættes af Det Frie Forskningsråd.
- Universitetet har bedt forskningsrådet skrive et kommissorium for en sådan undersøgelse. Det er tæt på at være færdigt. Vi anbefaler, at samtlige hendes videnskabelige artikler efterprøves af mindst fem udenlandske forskere, som ventes at være tre måneder om det, siger forskningsrådets formand, professor, dr.med. Jens Christian Djurhuus fra Klinisk Institut på Skejby Sygehus til Ekstra Bladet.
Thomas Bjørnholm, der er prorektor ved Københavns Universitet, bekræfter, at man vil følge forskningsrådets kommissorium.
Han er ganske klar over, at den kommende undersøgelse vil kunne mangedoble den allerede omfattende skandale, som Milena Penkowa, og det ellers berømte universitet, er kastet ud i.
- Der er eksempler på, at man har måttet trække 20-30 videnskabelige artikler tilbage efter lignende sager i udlandet, siger Thomas Bjørnholm.
Reelt har kritikken af to af Milena Penkowas forskningsprojekter allerede miskrediteret hele hendes forskning, erkender Thomas Bjørnholm.
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Milena Penkowa.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere