Total søger efter skifergas fra luften

Et defekt kabel i måleudstyret har udskudt manøvren i 14 dage, men i næste uge regner et konsortium bestående af Total E&P Danmark og Nordsøfonden med at begynde en månedlang operation, der skal kortlægge undergrunden under store dele af Sjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

Det sker ved hjælp af måleudstyr monteret i et mindre fly. Målingerne skal vise variationer i jordens tyngdekraft og magnetfelter, som igen kan fortælle, hvor langt nede i undergrunden den alunskifer ligger, som konsortiet håber rummer store mængde skifergas.

- Målingerne fra fly giver et hurtigt overblik over undergrunden, som så kan fortælle os, hvor vi skal lave egentlige seismiske undersøgelser på jorden. De seismiske undersøgelser forventes foretaget i 2014-2015.

Viser undersøgelserne, at det vil være relevant at prøvebore, så kan det tidligst ske i 2015, siger projektkoordinator Henrik Nicolaisen, Total Danmark.

Overflyvningerne vil ske ned til 165 meters højde i åbne områder og ned til 330 meter i boligområder og områder med naturhensyn. Totals koncessionsområde dækker hele Nordsjælland ned på Sjælland til en lige linje nord for Køge og Ringsted, men flyet vil i samme ombæring også kortlægge områder på resten af Sjælland, hvor Total også har søgt om koncession til at søge efter skifergas.

Dog har Miljøstyrelsen indført et midlertidig stop for uddeling af nye koncessioner. Det sker i kølvandet på diskussionen om den udvindingsmetode, »fracking«, som skal tages i brug, hvis man til sin tid vælger at udvinde eventuelle forekomster af skifergas.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere