Tosprogede elevers karakterer rasler ned i København

Karakterskellet i folkeskolen mellem danske børn og børn af anden etnisk baggrund vokser, viser ny rapport.

Mens københavnske skoleelever scorede 6,41 i karaktergennemsnit ved folkeskolens afgangsprøver sidste år, var tallet anderledes lavt for de tosprogede elever, viser nye tal fra Københavns Kommunes såkaldte integrationsbarometer.

Eleverne med anden etnisk baggrund end dansk fik i gennemsnit en karakter på 4,96, hvilket svarer til et lavere snit på 1,5 karakterpoint end den gennemsnitlige klassekammerats.

Dermed dykker karaktererne endnu en gang for de tosprogede børn i hovedstaden og udgør samtidig det største skel mellem grupperne i flere år.

For mens folkeskoleeleverne generelt har klaret sig bedre og bedre siden 2010, er det modsatte sket blandt de tosprogede.

Socialdemokraternes beskæftigelses og integrationsordfører i Borgerrepræsentationen, Lars Aslan Rasmussen, kalder udviklingen for "katastrofal".

- Det er klart utilfredsstillende, at forskellen er så stor, og at udviklingen tilmed går i den forkerte retning. Og det bekræfter desværre den tendens, vi ser med, at der er ved at blive skabt en ny etnisk underklasse, siger han i en kommentar til Ritzau.

Særligt drengegruppen kæmper med store udfordringer. Deres snit var ved afgangsprøven 2013 på 4,66. De tosprogede piger kunne præstere karakteren 5,28 i gennemsnit.

Andelen af unge med anden etnisk baggrund, der har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, er også faldet. Tallene for 2013 er forsinket, men det overordnede tal faldt i både 2011 og 2012.

Integrationsbarometret er et tiltag under Københavns Kommunes integrationspolitik, der gælder for perioden 2011-2014.

Borgerrepræsentationen har i den forbindelse vedtaget otte hovedmål, som barometret måler en gang om året.

Målene går blandt andet ud på en styrkelse af folkeskoleelever, flere i arbejde, et tryggere København og mindre diskrimination.

Folkeskole-indikatoren er den eneste, der viser en tydelig negativ udvikling.

Både Integrationsforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen har bidraget med tal til rapporten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik