Topklubber tager skyhøje priser for fodboldskoler

Superligaklubber tager op til 1.000 kroner om dagen, for at mere eller mindre talentfulde drenge i 12-14-årsalderen kan deltage i deres fodboldskoler i løbet af sommerferien.

Klubberne udnytter deres gode navn til at få penge i kassen, og det er 'lidt usympatisk', siger ekspert. Det skriver metroXpress.

Drømmen om at blive den næste Michael Laudrup eller Nicklas Bendtner er dyr. Meget dyr. Superligaklubber kræver helt op til op til 1.000 kroner om dagen, for at drenge kan deltage i deres fodbold-skoler i sommerferien. Fem dages træning på FC Midtjyllands Akademi Camp for drenge fra årgang '96, '97 og '98 koster ikke mindre end 5.000 kroner. De tre hold med hver 20 deltagere indbringer klubben 300.000 kroner. I AGF, som rykkede ned fra Superligaen i år, lyder prisen for fem dages AGF Elite Camp for drenge på 4.000 kroner, mens FCK tager 1.495 kroner for fem dage på Football Camp F.C. København. Klubberne udnytter deres gode navn til at få lidt penge i kassen, mener Bjarne Ibsen, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet. »Det er lidt usympatisk, for det smager af, at de med deres navn prøver at lokke nogen til, som er meget optaget af fodbold og vil være en del af klubben. Så meget koster det jo ikke klubberne, for de får dækket mange af udgifterne af sponsorer,« siger han og tilføjer, at der findes mange billigere alternativer. Trods de skyhøje priser har klubberne ingen problemer med at få fyldt holdene op, Tværtimod, fortæller akademidirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein til mertroXpress. »Vi har rigtig mange på venteliste. Vi kunne lave fodboldcamp hver eneste uge,« siger han og tilføjer, at FC Midtjylland ikke tjener penge på konceptet.
»Det er en nulløsning,« fastslår han, selv om klubben i kraft af sine sponsoraftaler ikke betaler fuld pris for den sportstaske med udstyr til en værdi af 2.000 kroner, som alle deltagerne får. I AGF indbringer årets 35 tilmeldinger til fodboldcampen 140.000 kroner. »Vi har selvfølgelig en del sponsorer, der hjælper til med udgifterne i forbindelse med campen, og jeg er ret sikker på, vi får et over-skud ud af det her,« siger Martin M.C. Kolodnicki, der er talsmand for AGF Elite Camp. Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra FC København.

FC Midtjylland

Det får fodbolddrengene for 5.000 kroner:

Fem dages træning med elitetrænere fra FC Midtjylland. Foredrag af en superliga-spiller. Fritidsaktiviteter, for eksempel biograf, fodboldgolf og svømmehal. Overnatning på FC Midtjyllands Fodboldakademi. Fuld forplejning. Sportstaske med strømper, shorts, T-shirt, træningsdragt, sweatshirt, drikkedunk og bold til en samlet værdi af 2.000 kroner (pakken er delvist sponsoreret af Puma, red.). To billetter til en FC Midtjylland-hjemmekamp efter eget valg. Forældreundervisning på FCM's Fodboldakademi i forbindelse med ankomsten mandag. Individuel mundtlig evaluering fra trænerteamet. Afslutningsarrangement for spillere og forældre, hvor FCM vil være vært ved en let forplejning.Kilde: Fcm.dk

28.000 børn tager på sommerskole Sommervejret indbyder til afslapning, men for et stigende antal unge handler sommerferien om at dygtiggøre sig inden for sport eller i skolefag. Dansk Boldspil-Union kan eksempelvis berette, at der i år bliver oprettet 239 DBU-fodboldskoler i sommerferien, og at de respektive klubber, der står for skolerne, har fået 27.743 tilmeldinger. »Det er det største antal tilmeldte nogensinde,« siger Richard Andersen, assistent i DBU's børne- og ungdomsafdeling. Skolen koster 695 kroner og byder på en uges fodboldundervisning. Hos Dansk Tennis Forbund genkender man interessen fra unge sportsinteresserede, og også Dansk Gymnastik Forbund melder om en stigning i antallet af gymnastik-sommerskoler. Skolefag er også et hit i ferien, fortæller Christian Fredborg, formand for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, der arrangerer 'science camps' i sommerferien. »Vi har fyldt op på vores camps hvert år, og der er håbefulde deltagere, som må gå forgæves,« siger Christian Fredborg til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere