Tommy Kamp i offensiven efter frifindelse

Tommy Kamp varsler injuriesag mod caféejere, men risikerer at selv at få et krav for gratis beværtning på café i Køge.

Foto: Lorry

Den tidligere formand for Socialdemokraterne i Køge Tommy Kamp varsler sagsanlæg, efter at anklagemyndigheden tirsdag opgav en tiltale mod ham for bestikkelse. En opgivelse afgivelse af tiltale er sidestillet med en frifindelse.

Tommy Kamp var tiltalt for at lade sig bestikke ved at modtage gratis mad på Café Vanilla i Køge, og det er netop ejerne af caféen, som Tommy Kamp nu retter skytset imod. Kamp vil nemlig hive caféejerne i retten.
- Jeg vil køre sagen i bund og tager nu skridt til at indstævne de to caféejere for injurier, siger han til Ekstra Bladet.
Torben Bagge, der er advokat for caféejerne, tager dog truslerne med sindsro. Ifølge Bagge vil en injuriesag blot ramme Kamp som en boomerang.
- Det skal Tommy Kamp nok tænke lidt nærmere over, før han gør alvor af det. Vi er ved at opgøre et erstatningskrav for de gratis ydelser, han har fået, selv om han ikke har gjort nogen særlig indsats. Det drejer sig om et ikke ubetydeligt beløb, siger Torben Bagge til Ritzau.

Desuden mener Torben Bagge ikke, at der overhovedet er noget at komme efter for Tommy Kamp.
- Han bør nok rådføre sig med sin advokat, idet vore klienter aldrig har anmeldt Tommy Kamp for noget som helst. De har kun fortalt om de faktiske forhold, siger Torben Bagge.

Hele sagen drejer sig om, at Tommy Kamp angiveligt har spist og drukket gratis på Café Vanilla. Ifølge tiltalen mod ham var det et forsøg på bestikkelse, fordi caféejerne håbede at sikre sig retten til udendørs servering.

Anklagemyndigheden har haft det indtryk, at caféjerne tilstod forsøget på bestikkelse, men det gør de ikke. Selv om Tommy Kamp har været højt på strå hos Socialdemokraterne i Køge.
- At være formand for Socialdemokraterne i Køge er ikke et offentligt hverv. Og medlemskab af regionsrådet gav heller ikke Kamp indflydelse på Køge Kommune, siger advokaten, siger Torben Bagge.

Caféejerne beværtede alene Tommy Kamp og hans gode ven Henrik Sass Larsen, fordi man anså Kamp for at være en slags lobbyist, som kunne påvirke beslutningen om udeservering.

Ifølge anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi tager man dog ikke stilling til, om Kamps position eller mangel på samme fritager ham for anklagerne. Man henviser udelukkende til, at man ikke kan løfte bevisbyrden i sagen uden en tilståelse fra ejerne.
- Det er således kun sagens tre personer, der ved, hvad der er foregået, og hvorfor det er foregået, skriver advokaturchef Morten Frederiksen fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik