Tomme hospitaler hober sig op

Region Hovedstaden regner ikke med som ellers planlagt at slippe af med det lukkede Hørsholm Hospital i 2013. Grotesk situation med så mange tomme hospitaler, lyder kritikken ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Køberne står ikke ligefrem på spring til at overtage det nedlagte Hørsholm Hospital.

Hidtil har Region Hovedstaden budgetteret med, at et salg ville indbringe 180 millioner kroner i 2013, men den tidsplan er droppet. I regionens budgetforslag for 2013 er salgsindtægten flyttet til 2014.

- Vi har en salgsproces i gang, hvor vi har talt med Hørsholm Kommune og hyret et konsortium til at undersøge et salg. Men vi må erkende, at det ikke kan nås i løbet af 2013, siger økonomidirektør Morten Rand Jensen.

Hørsholm Hospital udskrev sin sidste patient i januar 2011 og har siden ligget i mølpose, hvor det sporadisk bliver brugt til donortapning, træning af politihunde og som filmkulisse.

Også Esbønderup Hospital, der blev rømmet i juni 2011, står i dag tomt og til salg. Efter planen fuldendes den nordsjællandske hospitalskirkegård i første kvartal 2013, hvor Helsingør Hospital planlægges lukket.

- Vi overvejer for tiden, hvorvidt vi skal sælge ejendommen til statens ejendomsselskab Freja. Selskabet kan i modsætning til regionen projektudvikle bygningerne, og der kan så laves en fordelingsnøgle mellem selskabet og regionen ved et videresalg, siger Morten Rand Jensen.

Regionsmedlem Henrik Thorup (DF) undrer sig over situationen. Partiet er ikke med i forliget om lukning af Helsingør Hospital.

- Det er efterhånden en grotesk situation med de mange tomme bygninger, man ikke kan komme af med, når vi samtidig får at vide, at dele af Helsingør Hospitals bygninger ikke kan benyttes til et kommende sundhedshus, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere