Tomme ældreboliger koster millioner

Flere hundrede tomme ældreboliger koster Københavns Kommune flere millioner om året. Man vil nu forsøge at leje dem ud til unge studerende.

Flere hundrede ældreboliger står tomme i København, og det koster i øjeblikket skatteyderne i kommunen et tocifret millionbeløb om året i såkaldt tomgangsleje til de almennyttige boligselskaber, skriver Berlingske Tidende.

Årsagen er dels, at antallet af ældre i København falder kraftigt, dels at der er en vigende interesse for boligerne blandt de ældre.

Derfor har kommunen indledt en offensiv for at skaffe lejere til de mange ledige boliger blandt især unge studerende, som også i stort tal ser ud til at være interesserede i at rykke ind i ældreboligerne på blandt andet Nørrebro og Bispebjerg.

Det fremgår af en orientering til politikerne i sundheds- og omsorgsudvalget, skriver Berlingske Tidende.

I orienteringen oplyses, at der i sommer var 275 tomme ældreboliger, at tallet har været stigende, og at det sidste år påførte kommunen en udgift på 20 millioner kroner til tomgangsleje.

En udgift, som vil stige kraftigt til helt op imod 90 millioner kroner i 2015, hvis ikke der gøres noget, lyder fremskrivningen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere