Toldere tog strømpistoler og stridsøkse

Danskere toldere konfiskerede sidste 160 våben fra kufferterne hos danskere i lufthavne og ved grænseovergange. Tolderne i Billund Lufthavn gjorde store øjne, da de i marts i en kuffert fandt 13 knive, syv kastestjerner, en totenschlæger, to strømpistoler, to knojern og en nunchacho. Det skriver B.T.

torsdag, der også kan fortælle, at Skat nu uddanner to hunde til at snuse sig frem til våben i kufferterne. Det var det største fund, da Skat for første gang sidste år gik på våbenjagt i bagagen hos turister og rejsende - i alt blev udbyttet efter godt 8.000 kontroller 160 ulovlige våben - herunder både peberspray, springknive, og en stridsøkse.
Ved en af våbenkontrollerne på Øresundsbroen, fandt man som en bonusgevinst en eftersøgt menneskesmugler, der havde to unge illegale irakere med i bilen. De 99 af våbnene blev fundet, da rockerne og indvandrerbander sidste forår begyndte at skyde hinanden på må og få, så blev tolderne sat ind for at forhindre, at der blev smuglet pistoler og maskingeværer ind over grænserne.
- Da bandekrigen blusede op sidste år, satte vi 50 mand målrettet ind for at finde våben. Vi fandt en del stikvåben, men altså ingen skydevåben. Det har været fremme at det vælter ind over de danske grænser med våben. Det har vi i alt fald ikke kunnet se med skydevåben. Men de kommer jo et sted fra, politiet finder dem jo. Og der er personer, som skyder i gaden, siger Erling Andersen fra Skat København til B.T.
Men selv om Skat i lufthavne og grænseovergangene ved Rødby og i Jylland var i aktion fandt man ingen skydevåben.
- De fleste havde blot en kniv med hjem som souvenir i kufferten. Men vi fandt altså enkelte, der havde kufferten fyldt med kastestjerner og en totenschlæger, siger Erling Andersen, direktør, der lover at Skat fortsætter våbenkontrollen i år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere