Toldere får våbenhunde

Danske toldere får nu to hunde, der kan snuse sig til krudt og våbenolie i kufferten. Det skriver B.T. torsdag

Foreløbig vil man efteruddanne to narkohunde, så de også kan opfange lugten af krudt og våbenolie i danskernes kufferter og baggagerum. På den måde vil tolderne gør deres for at forhindre, at det vælter ind i Danmark med maskinpistoler og håndvåben til bandekrigen.
- Foreløbig uddanner vi to af de otte ekstra hunde, som vi har fået bevilliget til at snuse efter våben. Det er olien på våbnene, som hundene kan lugte, siger direktør Erling Andersen fra Skat København.
Våbenhundene skal placeres i Syddanmark, altså på Lolland Falster og ved den tyske grænse i Jylland, hvor vi har erfaring for, at der kommer flest våben ind i Danmark.
Nogle af vores narkohunde vil også blive trænet i at snuse efter våben, da de jo i forvejen lugter til folks kufferter efter narko,« siger Erling Andersen, direktør for Skat København til B.T. Skat har netop fået udlært den belgiske hyrdehund Cash til at afsløre passagerer, der smugler dollars og euro i tasken og under tøjet. Hvad overvejer I ellers at uddanne hundene til at opsnuse?
- I flere lande eksperimenterer de med at bruge dem til at finde forfalskede varemærker. Altså ved at snuse til tekstiler og læder, men det er ikke lige noget vi er klar til lige nu, siger Erling Andersen til B.T.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik