Tjetjener på computerrov

En 37-årig mand fra Tjetjenien bliver mandag fremstillet i grundlovsforhør, efter han natten til lørdag forsøgte at stjæle bærbare computere hos Danish Computer Recycling på Langebjerg i Roskilde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Omkring klokken kvart over et opdagede en ansat fra et vagtselskab en ubuden gæst på genbrugspladsen, og derfor skyndte han sig at tilkalde politiet.

Da politifolkene kort efter ankom til Danish Computer Recycling, så de en skikkelse, som forsøgte at stikke af til fods, men han blev hurtigt stoppet af politiet.

Manden, som politiet havde fanget, talte ikke dansk, og han havde svært ved at forstå engelsk. Den ansatte fra vagtselskabet kunne dog hurtigt se, at det var manden, som havde lusket rundt på genbrugspladsen.

Politiet kunne ikke umiddelbart finde nogen tyvekoster på manden, så derfor sendte de en hundepatrulje ud for at finde ud af, om manden havde efterladt dem under flugtforsøget. Hundene fandt hurtigt frem til en blå sportstaske, hvor der lå seks bærbare computere, skriver DAGBLADET Roskilde.

Politiet anholdt manden og tog ham med på stationen, hvor de fandt ud af, at han kommer fra Tjetjenien. Han har søgt asyl i Polen og opholder sig ulovligt i Danmark.

Hvis det går, som politiet ønsker, bliver tjetjeneren udvist til Polen efter mandagens grundlovsforhør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere